21.03.2023 00:19

Greva de avertisment a avut efect

Greva de avertisment a avut efect
Galerie foto

*„Directorul general a recunoscut că a fost o lipsă de comunicare, de nerespectare în unele cazuri a CCM, prin măsurile aplicate. S-a hotărât corectarea și rezolvarea acestora în timpul cel mai scurt”

 

Așa cum au anunțat inițial, salariații de la Uzina Automecanica Moreni au declanșat ieri greva de avertisment la poarta societății! Încă de la început, liderul de sindicat Constantin Bucuroiu a anunțat că acțiunea de protest nu are conotații politice, ci trage un semnal de alarmă că lucrurile nu stau bine. ,,Lucrăm și negociem pentru a le fi mai bine lucrătorilor sau conducerea își prezintă demisia’’, a precizat ieri Constantin Bucuroiu.

După grevă, la ora 14.00, conducerea societății și-a arătat disponibilitatea de a discuta cu liderul de sindicat Constantin Bucuroiu, iar întâlnirea conducere – sindicat s-a dovedit a fi de bun augur... pentru că momentan s-a renunțat la ideea declanșării grevei generale. De comun acord, cele două părți au hotărât  stabilirea unui program de măsuri concrete  de îmbunătățire a condițiilor de muncă în sectoarele de activitate productivă, și nu numai. De asemenea, s-a stabilit că sindicatul și conducerea societății trebuie să exercite o presiune comună asupra factorilor decidenți pentru contracte și comenzi acoperitoare 100%.

,,Directorul general a recunoscut că a fost o lipsă de comunicare, de nerespectare în unele cazuri a CCM, prin măsurile aplicate. S-a hotărât corectarea și rezolvarea acestora în timpul cel mai scurt. Constantin Bucuroiu, în numele Consiliului de coordonare, a făcut cunoscut că este de acord cu negocierea în comisii și că nu v-a trece la grevă generală în tot acest timp al negocierilor’’, a declarat ieri liderul de sindicat de la Uzina Automecanica Moreni, Constantin Bucuroiu.

 

 

Violeta Stanciu