13.09.2018 00:25

Grădinița Nr. 9 din Târgoviște, extinsă, reabilitată și modernizată

Grădinița Nr. 9 din Târgoviște, extinsă, reabilitată și modernizată
Galerie foto

❚ Noul corp de clădire al grădiniței are o suprafață de 500 de metri pătrați, parter și etaj, și dispune de patru săli de clasă, o sală de mese, vestiare și grupuri sanitare ❚ “Erau condiții foarte dificile și mă bucur că am reușit să repunem pe roate un proiect care la un moment dat era abandonat și am reușit cu bani de la Guvernul României să finanțăm această clădire”, a mărturisit Cristian Stan, primarul Municipiului Târgoviște ❚ “Probabil undeva prin noiembrie va începe și construcția și a noului corp de clădire care va aparține de Grădinița Nr. 9, din Sagricom. Vom avea și acolo o filială a acestei grădinițe, este un proiect finanțat de Ministerul Educației Naționale în colaborare cu administrația locală târgovișteană”, mai transmis edilul

 

LIVIU DOBRE

 


 

Bucurie mare pentru copii și cadrele didactice de la Grădinița Nr. 9 “Alexandrina Simionescu Ghica” din Târgoviște, care s-au mutat în “casă nouă”. Unitatea școlară a fost extinsă, reabilitată și modernizată, căpătând, astfel, o nouă față. Noul corp al unității de învățământ, construit cu bani guvernamentali, a fost dat în folosință de conducerea Primăriei Târgoviște cu ocazia începerii anului școlar. Noul corp de clădire al grădiniței dispune de patru săli de clasă, o sală de mese, vestiare și grupuri sanitare. Peste 200 de copii sunt înscriși la Grădinița Nr. 9 “Alexandrina Simionescu Ghica”. “Grădinița Nr.9 din municipiul Târgoviște este o unitate de învățământ preșcolar unde administrația locală târgovișteană a finalizat nu mai puțin de trei proiecte, proiecte complementare. Este vorba de un proiect prin Programul Național de Dezvoltare Locală care a vizat acest nou corp de clădire, care de ceva timp era într-un stadiu de execuție incipient, dar am reușit să obținem finanțarea și iată că în acest moment putem spune că la Grădinița Nr. 9 din municipiul Târgoviște avem patru săli de clasă suplimentare, avem o suprafață utilă de peste 500 de metri pătrați, este un corp de clădire cu toate dotările necesare și care asigură condiții optime de desfășurare a activității de aici”, a declarat Cristian Stan, primarul Municipiului Târgoviște.

“Este o diferență uriașă între ceea ce era înainte și ceea ce se întâmplă acum aici… “

Dotările, amenajarea curții și a locului de joacă au fost realitate cu fonduri de la bugetul local. „De asemenea, un al proiect a vizat dotările pentru acest nou corp de clădire, proiect care a fost finanțat din bugetul local al municipiului Târgoviște, la fel ca și amenajările care s-au realizat aici, atât la curte, cât și la locul de joacă. Este o diferență uriașă între ceea ce era înainte și ceea ce se întâmplă acum aici… Vreau să spun că această grădiniță era una dintre cele mai aglomerate din oraș, iar corpul de clădire din față nu reușea să asigure necesarul pentru toți copiii care erau înscriși la această grădiniță. Erau condiții foarte dificile și mă bucur că am reușit să repunem pe roate un proiect care la un moment dat era abandonat și am reușit cu bani de la Guvernul României să finanțăm această clădire. Valoarea totală se ridică undeva la 1 milion de lei și așa cum am promis când au debutat lucrările am reușit să dăm în funcșiune noua clădire o dată cu începutul noului an școlar. De asemenea, felicit conducerea acestei unități de învățământ preșcolar pentru implicare, este foarte important să existe o bună colaborare între administrația locală și conducerea unității de învățământ pentru că sunt foarte multe lucruri care trebuie să fie puse la punct, sunt foarte multe lucruri care trebuie să fie reglate astfel încât nici activitatea să nu aibă foarte mult de suferit, dar de asemenea să putem să implementăm și noi investiția. Am avut o colaborare foarte bună, îmi doresc o asemenea colaborare și pe celelalte proiecte pe care urmează să le implementăm la școli, grădinițe, creșe…”, a mai spus edilul orașului.

Lucrările nu se opresc aici...

Conducerea Primăriei Târgoviște a anunțat că în curând va începe și construcția noului corp de clădire care va aparține grădiniței Nr. 9, din Sagricom, în cadrul unui proiect finanțat de Ministerul Educației Naționale în colaborare cu administrația locală. “Probabil undeva prin noiembrie va începe și construcția și a noului corp de clădire care va aparține de Grădinița Nr. 9, din Sagricom. Vom avea și acolo o filială a acestei grădinițe, este un proiect finanțat de Ministerul Educației Naționale în colaborare cu administrația locală târgovișteană și probabil că undeva spre sfârșitul anului viitor vom reuși să avem și acolo un nou spațiu dedicat copiilor de grădiniță din municipiul Târgoviște și să îmbunătățim considerabil oferta pe care o avem…”, a mărturisit primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.