15.08.2019 00:25

Grădinița nr. 8 "Rază de Soare" a intrat în reabilitare

Grădinița nr. 8
Galerie foto

❚ „Nu va mai exista niciun fel de legătură între modul în care se prezintă acum Grădinița „Rază de Soare” și ceea ce va rezulta în urma implementării acestui proiect”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan ❚ „Trebuie să spunem că la acest moment se lucrează pe acest corp, pe corpul numărul 2 și la extindere. Corpul 1 se va utiliza în continuare pentru a nu exista o relocare a copiilor de la această grădiniță. Eu sper ca lucrările să se termine mult mai repede decât termenul stabilit de proiectant”, a completat edilul

 

VIOLETA STANCIU

 


 

O nouă unitate de învățământ din municipiul Târgoviște a intrat în șantier! Este vorba de Grădinița nr. 8 „Rază de Soare” din microraionul IX, care va fi reabilitată și modernizată integral cu fonduri europene, investiția ridicându-se la aproximativ 12 milioane de euro. Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, însoțit de viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu, dar și de directori de direcții din cadrul Primăriei Târgoviște, a susținut ieri o conferință de presă chiar la fața locului. În prima fază, se va reabilita cel de-al doilea corp al Grădiniței „Rază de Soare”, astfel încât copiii să-și poată desfășura activitatea în corpul principal, care va fi reabilitat ultimul. Pe lângă corpurile de clădire deja existente care intră în reparații capitale, la Grădinița nr. 8 „Rază de Soare” urmează să se mai construiască un nou corp de clădire.

„Proiect în valoare de peste 12 milioane de lei”

„Ne aflăm la Grădinița nr. 8 «Rază de Soare” din municipiul Târgoviște. Este vorba de un al treilea proiect european de reabilitare a unei unități de învățământ din Târgoviște. Iată că după Școala nr. 8 «Mihai Viteazul» și după Școala nr.13 «Matei Basarab» debutează lucrările și la Grădinița nr. 8. Este vorba de cea mai mare Grădiniță din județul Dâmbovița și una dintre cele mai mari din România. Aici se implementează un proiect în valoare de peste 12 milioane de lei. Este vorba de un proiect care vizează reabilitarea integrală a celor două corpuri de clădire, inclusiv la nivel de structură și de asemenea implică și construirea unui nou corp de clădire de peste 400 mp ca și suprafață desfășurată. De altfel, dacă este să ne gândim la suprafața integrală desfășurată a acestei grădinițe observăm că avem o suprafață de apriximativ 4000 mp ceea ce reprezintă un spațiu educațional foarte generos. Intervențiile la grădiniță nu vizează numai reabilitările, ci și extindere, schimbarea acoperișului... De asemenea este o componentă importantă și pe zona de dotări, loc de joacă. Nu va mai exista niciun fel de legătură între modul în care se prezintă acum Grădinița «Rază de Soare»și ceea ce va rezulta în urma implementării acestui proiect. Trebuie să spunem că la acest moment se lucrează pe acest corp, pe corpul numărul 2 și la extindere. Corpul 1 se va utiliza în continuare pentru a nu exista o relocare a copiilor de la această grădiniță. Eu sper ca lucrările să se termine mult mai repede decât termenul stabilit de proiectant. Termenul este de 39 de luni, dar în orice caz va rezulta o unitate de învățământ de excepție așa cum sunt și celelalte proiecte pe care le avem în implementare...”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.