30.01.2023 00:19

Grădiniță nouă și modernă în cartierul Sagricom

Grădiniță nouă și modernă în cartierul Sagricom
Galerie foto

Au fost finalizate lucrările la Grădinița din cartierul Sagricom! Conducerea Primăriei Târgoviște a organizat o conferință de presă la unitatea de învățământ menționată, fiind prezentate și datele investiției. Noua grădiniță a fost utilată și dotată, proiectul fiind realizat pe fonduri europene. La această conferință de presă au mai participat președintele CJD, Corneliu Ștefan și inspectorul școlar general al județului Dâmbovița, prof. Ileana Nicolaescu.

Potrivit primarului Daniel Cristian Stan, proiectul a fost realizat în baza parteneriatului dintre Primăria Târgoviște și Ministerul Educației Naționale. Acesta a presupus construcția unui imobil P+E, care va găzdui trei grupe de copii, imobil cu o suprafață desfașurată de 720 mp.  Sursa de finanțare este reprezentată de Programul Operațional Regional Axa Prioritara 10, „Îmbunătățirea Infrastructurii Educaționale”. Noua locație va funcționa în structura Grădiniței cu program prelungit „Alexandrina Simionescu Ghica” și au fost demarate procedurile de acreditare!

Primarul Daniel Cristian Stan a oferit mai multe detalii despre acest subiect. „Suntem în cartierul Sagricom din municipiul Târgoviște, aici unde au fost finalizate lucrările de construire a unei grădinițe noi. Este vorba de un imobil care face parte din structura Grădiniței Nr. 9 din municipiul Târgoviște. Imediat în vecinătatea acestei grădinițe va fi construită și o creșă și cred că vom oferi condiții foarte bune pentru locuitorii acestei zone, care este așa puțin depărtată de oraș și este important să aibă foarte aproape aceste unități. Cartierul s-a schimbat radical, avem și parcarea făcută, iluminatul public, vom realiza și un parc în zona dinspre biserică, plus creșa care va fi construită, plus un teren de sport pe care îl vom face în imediata vecinătate a acestei grădinițe. Grădinița are și amenajări exterioare, un loc de joacă făcut de la zero”, a transmis primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

De asemenea, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a felicitat administrația locală târgovișteană pentru această investiție, dar și pentru celelalte proiecte realizate pe infrastructura educațională. „Cred că această zonă avea nevoie de această grădiniță și, bineînțeles, de investițiile pe care le-a enumerat domnul primar. Vreau să vă asigur de tot sprijinul și toată colaborarea pentru proiectele pe care le avem pe raza municipiului Târgoviște. Investițiile pe care le-ați enumerat, viitoare, cred că vor înnobila acest cartier frumos al municipiului Târgoviște”, a declarat președintele CJD, Corneliu Ștefan.

Nu în ultimul rând, inspectorul școlar general, prof. Ileana Nicolaescu, a declarat că realizarea acestui proiect reprezintă un alt pas înainte pentru infrastructura educațională târgovișteană, dar și dâmbovițeană.

 

 

Ștefan Khalil