17.06.2022 00:15

Grad de încasare optimist pentru comuna Raciu

Grad de încasare optimist pentru comuna Raciu
Galerie foto

Ștefan Khalil


Deși anul 2022 se află abia la jumătate, autoritățile publice locale de la Raciu sunt mulțumite de nivelul de încasare al impozitelor și taxelor locale înregistrat până acum. Potrivit edilului șef, Vasile Grădinaru, procentul de încasare al taxelor și impozitelor locale depășea 60% la începutul  acestei luni.

Totuși, ca cea mai mare parte a unităților administrativ teritoriale din județ, nici UAT Raciu nu a scăpat de problema amenzilor de tot felul pe care cetățenii comunei le primesc, dar nu le plătesc... Acestea se transformă, în cele din urmă, în muncă în folosul comunității. Conducerea Primăriei Raciu a mai precizat că anual, gradul de încasare al taxelor și impozitelor locale ajunge la aproape 90%.

„Să spunem că oamenii au venit să-și plătească până acum taxele obligatorii, este un lucru îmbucurător că avem cetățeni serioși. În primele zile din luna iunie am văzut că aveam un grad de încasare de peste 60%, ceea ce spunem noi că nu este rău deloc. Noi avem un grad de încasare anual de în jur de 90%. Sper să ne menținem și anul acesta la un nivel ridicat. Sigur, mai avem și noi problema cetățenilor care nu-și plătesc amenzile, dar cred că vorbim deja despre o problemă națională”, a transmis Vasile Grădinaru, primarul comunei Raciu.