17.05.2018 00:10

Gloria Cornești e aproape de un nou titlu județean

Gloria Cornești e aproape de un nou titlu județean
Galerie foto

❚ Echipa lui Nelu Radu nu a fost cu mult mai bună decât a lui Titel Dinu, însă a avut puterea să revină după reușita fabuloasă a lui Emil Stănescu (7). Un fundaș central, Florentin Nicolae, a făcut diferența (45+2, 48), una corectă ❚ Un succes care împinge Gloria către titlul județean, mărându-și avansul la patru puncte. Veniți în număr mare la Cornești, fanii Recoltei au sperat într-un rezultat important al favoriților, însă au plecat dezamăgiți ❚ S-a vorbit și s-a scris mult despre Derby de Dâmbovița, inclusiv despre arbitraj, cu o brigadă adusă de pe la Giurgiu. Probabil că nicio altă echipă nu a avut unul mai bun la Cornești în ultimii 20 de ani!

COSTIN MIHAI

 


 

Mașini ca la târguri și lume ca la bâlci marți spre seară la Cornești, cu cetățeni de toate vârstele, veniți din tot județul, dar și de la Craiova, să vadă meciul campionatului la Liga a IV-a. Abia am găsit un loc de parcare, apoi în tribună, unde Gura Șuții a avut mai mulți susținători. S-a vorbit și s-a scris mult despre Derby de Dâmbovița, inclusiv despre arbitraj, cu o brigadă adusă de pe la Giurgiu. Nu am apucat nici măcar să notăm numele „fluierașilor”, nici nu mai contează, pentru că nu au pus umărul la victoria gazdelor (2-1), așa cum au făcut-o foarte mulți la Cornești de-a lungul anilor. Dimpotrivă, Gura Șuții a fost ușor avantanjată, fiind iertată de cel puțin o eliminare, clar că Negulescu nu ar fi meritat să termine meciul pe teren. Însă tot oficialii oaspeților au pătruns pe gazon, protestând la adresa arbitrilor, care au comunicat cu ajutorul unor căști, ca la ligile mari. Nu agreem ideea unor brigăzi „străine” la județ, însă pentru acest meci de foc s-a dovedit una inspirată.

Gura Șuții a crezut până în ultima secundă

Gloria nu a fost cu mult mai bună decât Recolta, însă a avut puterea să revină după reușita fabuloasă a lui Emil Stănescu (7). Un fundaș central, Florentin Nicolae, a făcut diferența (45+2, 48), una corectă. La limită s-a impus echipa lui Nelu Radu, crispată în multe momente, însă Gura Șuții merită respectată. Pentru emulația creată de primarul Titel Dinu în jurul acestei echipe, mândria localității, care în ultimii ani stă sus în Liga a IV-a și luptă pentru titlu. Cu Ion „Doacă” dirijorul de la mijlocul terenului, fără vârstă și fără splină, chiar dacă a depășit 50 de ani. Arțăgos, dar și fotbalist, înlocuirea sa de teama unei eliminări (scenariu devenit clasic în meciurile cu Gloria Cornești) a rupt echilibrul la mijlocul terenului și a creat spații, speculate imediat de Nicolae. Gura Șuții nu a mai avut forța să producă presiune, ocazii și goluri, însă are meritul de a lupta până la capăt. Cât despre arbitraj, probabil că nicio altă echipă nu a avut unul mai bun la Cornești în ultimii 20 de ani! Gloria a fost mai bună, nu cu mult, dar a fost mai bună, după cum au concluzionat și oaspeții veniți de la Craiova, Nicolo Napoli și Marcel Iancu, antrenorul și președintele celor de la FC Universitatea lui Mititelu. Care nu au însă emoții în privința barajului de promovare, cel puțin așa s-au exprimat.

Cornești și-a mărit avantajul la 4 puncte

Derby de Dâmbovița, arbitrat de o brigadă din Giurgiu, ținută la secret mai ceva un lider terorist, a fost câștigat la limită de Gloria Cornești. Început abrupt, cu un eurogol reușit de Stănescu, meciul s-a încins pe finalul primei reprize, când gazdele au restabilit egalitatea prin Fl. Nicolae, care avea să „recidiveze” după pauză, stabilind o victorie corectă pentru Gloria. Un succes care împinge echipa lui Nelu Radu către titlul județean, mărându-și avansul la patru puncte.Veniți în număr mare la Cornești, fanii Recoltei au sperat într-un rezultat important al favoriților, însă au plecat dezamăgiți.

Echipe

Cornești: Grecu – Rusu, Coman, Fl. Nicolae, Șirneanu – Enescu, Lungeanu, Gae (73 Calofir), Mândru – Dragnea, M. Matei (80 Ghiță). Antrenor: Nelu Radu.

Gura Șuții: Eftimie – Ene (79 Dragne), Ștefan, Arabolu, Negulescu – C. Ion (45 Petruțu) – Scripcariu, Enache, Stănescu, Manole (77 Marmandiu) – I. Radu. Antrenor: Victor Nicolae.