13.01.2022 00:10

Gloria Bucșani, pe primul loc în Onoare Sud

Gloria Bucșani, pe primul loc în Onoare Sud
Galerie foto

* Liderul Seriei Sud din Liga a 5-a oferă și golgheterul seriei, pe Octavian Stroe, cu 22 de goluri marcate, mai mult de jumătate din reușitele totale ale formației din Bucșani

 

Lupta pentru promovarea în Liga a 4-a este extrem de interesantă în acest sezon. În Seria Sud a Ligii a 5-a, bătălia pentru accederea în eșalonul de elită al fotbalului dâmbovițean se dă între trei echipe, Gloria Bucșani, Libertatea Urziceanca și Dentaș Tărtășești. În această luptă a fost implicată și Victoria Comișani, dar rezultatele mai slabe din finalul turului au îndepărtat-o de locul fruntaș. Prima poziție a clasamentului este ocupată în acest moment de Gloria Bucșani, fiind la trei lungimi distanță în fața celor de la Libertatea Urziceanca și la șase peste Dentaș Tărtășești.

Fără înfrângere 

Echipa din Bucșani, care evoluează însă la Băleni, a strâns 34 de puncte din cele 12 meciuri disputate. Singura partidă pe care Gloria nu a câștigat-o a fost cea cu Libertatea Urziceanca, de pe teren propriu, atunci când cele două formații au remizat, 1-1. În rest, s-au obținut victorii cu formațiile: Vânătorul Rățoaia (7-0), Victoria Văcărești (3-1), Dentaș Tărtășești (3-2), Viitorul Gheboaia (4-1), Unirea Nucet (4-0), Știința Finta (3-1), Viitorul Dobra (3-2), Luceafărul Bolovani (1-0), Victoria Comișani (3-0), Flacăra Ghinești (4-1) și Olimpia Mărcești (6-1). Gloria Bucșani are al doilea cel mai bun atac din serie, cu 42 de goluri marcate, și cea mai bună apărare din campionat, cu doar 10 goluri primite. În plus, liderul oferă și golgheterul seriei, pe Octavian Stroe, cu 22 de goluri marcate, mai mult de jumătate din reușitele totale ale formației Gloria Bucșani.

Parcurs slab în cupă

Dacă în campionat Gloria are un parcurs perfect, în Cupa României - faza județeană, lucrurile nu au arătat la fel de bine. Echipa care evoluează la Băleni a fost eliminată chiar din faza inaugurală a competiției KO de Vânătorul Rățoaia, colegă de serie în Liga a 5-a. Echipa din Rățoaia s-a impus cu 4-0, astfel, parcursul Gloriei Bucșani în Cupa României s-a încheiat rapid.

Cosmin Sava