28.02.2015 14:06

Gimnastică unificată, un antrenament de inițiere motrică

Gimnastică unificată, un antrenament de inițiere motrică
Galerie foto

❚ Evenimentul a fost dedicat copiilor care suferă de Sindromul Down, alături de care s-au întrecut și alți participanți

COSTIN MIHAI


Copiii sunt așa de frumoși când fac mișcare, încât sufletul ți se luminează instantaneu. Cei mai mulți suferă de Sindromul Down și primesc sprijinul instructorilor în timpul exercițiilor de gimnastică unificată, însă bucuria li se citește în priviri. La fel de veseli sunt și ceilalți pitici care sar peste obstacole sau plimbă mingiuțe. Asistența e formată din rude, printre care observăm și câțiva islandezi de la Special Olympics. Este un antrenament de inițiere motrică, condus de profesori specializați.

Părinții sunt și ei prinși în acest joc simpatic, trăind emoții frumoase. „Proiectul este implementat de Special Olympics România, în parteneriat cu Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport și în colaborare cu Special Olympics Islanda. El se derulează în șase localități, București, Iași, Cluj, Brașov, Craiova și Târgoviște, fiecare universitate de aici fiind dotată cu echipamente, dar și în Valea Jiului, considerată zonă defavorizată”, ne-a declarat Roxana Ossian, directorul de program.

Acolo am regăsit-o și pe Anne Marie Duncan, irlandeza stabilită la Târgoviște, fostă campioană mondială de karate, iar acum antrenor de gimnastică. Din păcate, interesul presei locale pentru acest eveniment, găzduit de sala de gimnastică a Universității Valahia, a fost extrem de scăzut.