09.08.2022 00:11

Ghergu, atac la finanțatori

Ghergu, atac la finanțatori
Galerie foto

Marcel Ghergu nu mai este cel din perioada în care a revenit în fotbal, după o lungă pauză, primind un job la Chindia Târgoviște. Din păcate! Omul era modest, muncitor, echilibrat. Și chiar a făcut lucruri bune, ajutat foarte mult de asociați, indiferent de numele celor care au ocupat funcții importante în cadrul Primăriei Municipiului Târgoviște sau Consiliului Județean Dâmbovița.

Cu timpul, Ghergu s-a schimbat, luat poate și de valul puterii, de vreme ce ocupă de peste 8 ani poziția de președinte al clubului Chindia. Până la un punct, s-a descurcat decent, chit că sunt aspecte importante pe care le-a ignorat în mod neinspirat, dar, a ținut echipa pe linia de plutire. În ultima vreme, omul a devenit aproape imposibil.

A început să vorbească urât, să nu mai respecte pe nimeni și să facă greșeli. Multe greșeli! Despre unele am scris, despre altele voi scrie, cert că Marcel a pierdut susținerea asociaților, a celor mai mulți dintre suporteri, a prietenilor de altădată, ba chiar și din club. Faptul că a ajuns să fie contestat public de primarul Cristian Stan, dar și de președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, oameni fără de care Chindia nu ar fi acum în Liga 1, chit că unii nu vor recunoaște niciodată asta, reprezintă o mare, uriașă problemă pentru președintele Chindiei.

M-aș fi așteptat să facă pasul înapoi, cu inteligență și discreție, pentru a ieși cu decență dintr-o situație tensionată. Consider total neinspirată strategia sa, de a transmite prin puținii oameni care i-au mai rămas apropiați, atacuri și amenințări la adresa celor care l-au susținut până acum necondiționat. Marcel se plânge că nu sunt condiții la echipă și că jucătorii s-ar spăla la butoi.

Încolțit, Ghergu a încercat să muște la rându-i, însă nu are dreptate. Dacă sunt anumite lipsuri la nivelul condițiilor de pregătire, ar fi trebuit să le semnaleze de la bun început și să le rezolve în tot acest timp. Pe de altă parte, sunt puține cluburile din Liga 1, care au oferit o stabilitate salarială precum Chindia. Iar asta nu se datorează lui Marcel, pentru că nu el a finanțat clubul, doar a încasat de la club, ci autorităților locale, principalii susținători ai bugetului.

Ghergu ar fi fost deștept dacă s-ar fi retras după barajul chinuitor cu Chiajna. Ar fi lăsat echipa în Liga 1 și ar fi găsit multe uși deschise. Acum, situația s-a întors împotriva lui, iar asociații și fanii nu mai agreează managementul său. Pentru că se pierd jucătorii importanți, gratis sau pe sume ridicole, pentru că pleacă cine are chef, când are chef, revine când are chef, lăsând impresia că fiecare face ce-l cam taie capul.

Într-un moment în care se fac eforturi uriașe din bani publici, pentru ca echipa să reziste în Liga 1 și să revină la Târgoviște, nu mai are nimeni înțelegere pentru greșeli manageriale majore, care au curs în lanț în ultima perioadă.

 

 

Costin Mihai