13.01.2022 00:09

Georgiana Filip, antrenorul momentului în Dâmbovița

Georgiana Filip, antrenorul momentului în Dâmbovița
Galerie foto

* „Trecerea la CSM Târgoviște ne-a ajutat enorm, le-a dat sportivilor stabilitate și motivare, lucruri care au lipsit în sportul târgoviștean foarte multă vreme”, a mai transmis Antrenorul anului 2021

 

După o carieră impresionantă ca sportiv, în care a cucerit 13 titluri naționale la nivel de seniori, dar și două medalii la Campionatul European de Lupte, Georgiana Filip scrie istorie și ca antrenor. Aceasta a fost desemnată Antrenorul anului în sportul dâmbovițean, în cadrul Galei Sportului Dâmbovițean, fiind prima femeie care se bucură de acest titlu. Chiar dacă a trecut prin momente dificile de-a lungul timpului și nu a beneficiat de susținerea meritată, antrenoarea de la CSM și CSȘ Târgoviște nu a renunțat, iar performanțele reușite nu au venit întâmplător.

                                                   „Este un titlu care mă onorează”

Georgiana Filip a ținut să le mulțumească tuturor colaboratorilor pentru munca depusă alături de ea și consideră că titlul de antrenorul anului li se datorează în mare măsură acestora. „Este un titlu care mă onorează, mă motivează, mă face să muncesc din ce în ce mai mult, însă este un titlu care nu îmi aparține doar mie. În spatele acestor rezultate există o echipă adevărată, care lucrează cot la cot, fiind aici vorba de sportivi, antrenori și cluburile care ne finanțează și ne ajută în pregătire. Vreau să le mulțumesc tuturor! Știam că fetele pot obține rezultate deosebite, însă aveam ceva emoții. Este o apreciere asupra muncii mele de o viață, dar satisfacția mea cea mai mare este atunci când îmi văd sportivul pe prima treaptă. Te bucuri și ca antrenor, dar fără sportivi și fără oamenii din spate, nu ai putea fi antrenorul anului”.

„Am fost pe punctul de a renunța” 

Aceasta a transmis că dacă nu s-ar fi produs colaborarea cu CSM Târgoviște, sportul dâmbovițean ar fi rămas cel mai probabil fără Denisa Fodor și Diana Vlăsceanu. Georgiana a transmis că a fost și ea de multe ori pe punctul de a renunța, dar nu a făcut-o, iar acum se felicită pentru decizia luată. „Dacă Denisa Fodor și Diana Vlăsceanu nu mai erau la Târgoviște, cu siguranță Simona Ionescu ar fi fost sportiva anului. Nu știu dacă aș fi obținut eu acest trofeu, dar Simona ar fi fost sportiva anului. Pentru Diana, Campionatul Național de Lupte de Plajă de la Târgoviște a fost un moment de izbucnire, venea după o perioadă grea, în care a fost operată la cot. Și-a dorit să-și păstreze titlul de campioană națională, era extrem de bucuroasă pentru ceea ce a reușit, dar și nemulțumită de ce i se oferea pentru rezultatele obținute. Trecerea la CSM Târgoviște ne-a ajutat enorm, le-a dat sportivilor stabilitate și motivare, lucruri care au lipsit în sportul târgoviștean foarte multă vreme. Am fost și eu de foarte multe ori în punctul de a renunța, dar acum nu îmi pare rău și, dacă m-aș naște din nou, tot lupte aș face la Târgoviște. Au fost momente grele, dar nu îmi pare rău de nimic, mă uit în urmă și îmi dau seama că acele lucruri doar m-au făcut mai puternică”.

 

 

 

Cosmin Sava