12.11.2020 00:10

George Preda, analiză dură a atletismului dâmbovițean

George Preda, analiză dură a atletismului dâmbovițean
Galerie foto

❚ Acesta a activat și ca antrenor în cadrul clubului târgovi ștean, dar nemulțumit de condițiile întâlnite în atletism, a renunțat ❚ „Consider că aș fi putut face mult mai multe. Regret că nu am reușit să îmi ating nivelul maxim, dar asta este viața, vremea mea a trecut”, a transmis Preda ❚ „Sper din tot sufletul ca atletismul și sportul dâmbovițean să reușească să revină la un nivel mai bun”, a mai spus fostul sportiv ❚ ,,Nu sunt genul de om care să accepte jumătăți de măsură, aș vrea performanță adevărată. Au fost niște umilințe de care nu îmi dădeam seama când eram sportiv”


COSMIN SAVA

 


 

George Preda rămâne unul dintre cele mai importante nume din sportul dâmbovițean, fostul atlet legitimat la Clubul Sportiv Târgoviște înregistrând de-a lungul timpului multe rezultate importante, cele mai răsunătoare fiind succesele la 1.500 de metri, obținute în 2009 și 2010. Acesta a activat și ca antrenor în cadrul clubului târgoviștean, dar a renunțat, nemulțumit de condițiile întâlnite în atletism, iar în prezent lucrează pentru o firmă de ambalat fructe în Spania.

“Când ai un campion, cred că se merită cel mai mare efort”

În cadrul emisiunii Sport Show, de pe Columna TV, Preda a recunoscut că are regretul că nu și-a atins potențialul maxim, dar a vorbit și despre condițiile întâlnite în atletismul dâmbovițean, spunând că într-un asemenea mediu, performanța este greu de atins. „Consider că aș fi putut face mult mai multe. Regret că nu am reușit să îmi ating nivelul maxim, dar asta este viața, vremea mea a trecut. Îmi doresc să mai aveți un sportiv mai bun ca George Preda, ca cei din urmă, să-l prețuiți așa cum sunt apreciați străinii de la volei sau fotbal, pentru că și sportivii dâmbovițeni merită o susținere cât de mică. Ar trebui să se asigure o alimentație corectă atleților, un echipament corespunzător, au nevoie de refacere, de vitaminizare, măcar de două ori pe an un set de analize. Sunt lucruri care costă foarte mulți bani, dar când ai un campion, cred că se merită cel mai mare efort”, a transmis fostul sportiv.

Ar vrea să revină ca antrenor

Fostul campion național spune că își dorește să revină în atletism ca antrenor, dar numai dacă ar lucra în condiții care să îi ajute pe sportivi să obțină rezultate importante. „Îmi doresc să revin ca antrenor în viitor, doar că în România e foarte greu în condițiile actuale, pentru că dacă vin cu mentalitatea pe care o am, nimeni nu o să îți ofere nimic. Nu sunt genul de om care să accepte jumătăți de măsură, aș vrea performanță adevărată. Au fost niște umilințe de care nu îmi dădeam seama când eram sportiv. Pe lângă partea financiară, era vorba și de echipament, pentru că adversarii aveau cele mai noi tipuri de echipament. Sper din tot sufletul ca atletismul și sportul dâmbovițean să reușească să revină la un nivel mai bun”, a mai spus Preda.