23.03.2023 00:17

Gata cu radarele ascunse și mașinile de poliție neinscripționate

Gata cu radarele ascunse și mașinile de poliție neinscripționate
Galerie foto

Mașinile de poliție neinscripționate și radarele ascunse vor rămâne istorie, cel puțin în județul Dâmbovița! Inspectorul șef al IPJ Dâmbovița, Viorel Polexe, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că se va renunța la metoda de a-i prinde pe șoferii care depășesc viteza pe drumurile publice cu aparate radar în mașini neinscripționate.

„În timpul mandatului meu, nu voi utiliza mașini neinscripționate pentru RADAR. Vreau ca acestea să fie la vedere, iar conducătorul auto să nu se simtă șicanat. Dacă nu înțelege să respecte legea, e problema lui, va fi sancționat, dar echipajul va fi la vedere. De asemenea, nu-i vom ierta nici pe cei care se urcă la volan după ce au consumat alcool sau substanțe interzise”, a declarat Viorel Polexe, inspector-șef al IPJ Dâmbovița.

Sistemul e-SIGUR va ajunge și în Dâmbovița

Pe viitor, circulația rutieră urmează să fie supravegheată cu ajutorul unui mecanism de monitorizare video, intitulat „e-SIGUR”, cu rol de supraveghere a comportamentului conducătorilor auto în ceea ce privește respectarea normelor obligatorii în trafic. Potrivit conducerii IPJ Dâmbovița, la nivelul Inspectoratului General și instituțiilor legislative, se creează un cadru normativ pentru sistemul e-SIGUR.

„Resursa umană a Poliției este insuficientă de a acoperi întreaga rețea a drumurilor publice, iar pentru asta se merge în direcția informatizării, a sistemelor electronice care să supravegheze traficul și care să preia din activitatea de constatare a polițiștilor rutieri”, a declarat Viorel Polexe, inspector-șef al IPJ Dâmbovița.

 

 

Ștefan Khalil