22.06.2018 00:21

Gara, o „junglă feroviară”

Gara, o „junglă feroviară”
Galerie foto

❚ Gara din Târgoviște, una dintre cele mai frumoase și mai îngrijite gări din țară, a devenit raiul buruienilor și al câinilor fără stăpân ❚ Puținii călători care mai merg cu trenul nici măcar nu mai speră ca lucrurile să se mai schimbe

CORVIN DUMITRICĂ


Dacă în trecut, Gara din Târgoviște era una dintre cele mai frumoase și mai îngrijite gări din țară, acum aceasta a devenit raiul buruienilor și al câinilor fără stăpân. Nici călători nu prea mai sunt, însă zilnic își fac apariția, prin „jungla feroviară”, câteva garnituri de tren „bătrâne și obosite”, care nici ele nu arată destul de bine. Și băncile de pe peroane sunt năpădite de buruieni și, după cum arată, se pare că sunt ani de zile de când nimeni nu a mai îndrăznit să le folosească, așezându-se măcar pentru câteva minute, în așteptarea trenului. Nostalgici, puținii călători care mai merg cu trenul nici măcar nu mai speră ca lucrurile să se mai schimbe.

„Se degradează de la o zi la alta”

● Nu mai este ce a fost. Era o gară îngrijită, erau călători mulți. Erau alte timpuri. ● Din păcate se degradează de la o zi la alta. Nici condițiile de transport nu sunt așa cum trebuie. Ne-am obișnuit și călătorim așa. ● Eu cred că și călătorii au partea lor de vină. Trebuie să fim civilizați, să păstrăm curățenia și astfel avem condițiile pe care ni le facem. ● Cu așa priveliște și cu așa condiții de transport, este de înțeles de ce, de la an la an, numărul călătorilor este tot mai mic. Preferă alte mijloace de deplasare!