24.04.2015 00:05

Găești va deveni capitala aeromodelismului

Găești va deveni capitala aeromodelismului
Galerie foto

❚ Este pentru prima oară când în localitatea dâmbovițeană se organizează un concurs de aeromodelism ❚ Competiția se va desfășura în acest weekend și vor fi două probe, una de planoare și alta de propulsoare cu motor de cauciuc

LIVIU DOBRE


În acest weekend, la Găești, se va desfășura faza a doua a Campionatului Național de Aeromodele F1GH. Competiția este împărțită pe două probe, una de planoare (F1H), care va avea loc mâine, și alta de propulsoare cu motor de cauciuc (F1G), care se va desfășura duminică, urmând să participe 70 de aeromodeliști de la mai multe cluburi din întreaga țară.

De la Clubul Copiilor din Găești vor concura trei sportivi, însă profesorul Nicolae Radu, coordonatorul secției de aeromodelism și rachetomodelism de la clubul găeștean, și-ar fi dorit să participe cu mai mulți elevi, însă asta ar fi presupus cheltuieli mai mari.

„Vroiam să particip cu mai mulți copii, însă nu avem bani. Există o taxă de înscriere în competiție, dar și una de legitimare”, a spus Nicolae Radu.

„Nu dă nimeni nimic pentru modelism”

Nicolae Radu a făcut mari eforturi pentru ca la Găești să se organizeze pentru prima oară un concurs oficial de aeromodele și este dezamăgit de lipsa sponsorilor, care nu sunt interesați să susțină acest sport.

„Aș fi vrut să fie ceva mai deosebit, să le dăm copiilor o pungă cu ceva, o ciocolată, orice, însă nu sunt bani și nu se oferă nimeni să ne ajute. Este greu rău cu sponsorizările. Din păcate, nu dă nimeni nimic pentru modelism, se oferă sponsorizări pentru alții”, ne-a mărturisit Nicolae Radu.