22.04.2014 08:17

Furturi de energie electrică în județ

Furturi de energie electrică în județ
Galerie foto

❚ În cazul în care se identifică sustrageri, se urmează o procedură standard: întreruperea energiei, întocmirea notelor de constatare, recalcularea energiei sustrase ❚ Realimentarea se mai face doar în condițiile realizării unei instalații antifurt, nemaiacceptându-se măsura pe peretele exterior sau interior al casei

 

VIOLETA STANCIU


 

Prevenirea sustragerilor de energie electrică se află permanent în atenția conducerii Sucursalei de Distribuție a Energiei Electrice (SDEE) Târgoviște. Anul trecut personalul de specialitate al SDEE a efectuat verificări ale instalațiilor de alimentare cu energie electrică la un număr de 12.824 consumatori, iar pe linia furturilor: au fost identificate 250 de cazuri de sustrageri (echivalentul a 384.000 kWh), valoarea în bani ridicându-se la 228.000 lei.

 

Fenomenul a continuat și în primul trimestru din acest an, când – în urma celor 4000 de controale efectuate, au fost depistate 74 de cazuri de sustrageri de energie. Cantitatea de energie recuperată a fost de 157.000 kWh, echivalentul fiind de 89.000 lei.

{GOOGLE_AD_BOX1}

 

Cei prinși sunt… arși!

„Avem o acțiune constantă de verificare a instalațiilor de alimentare, cu personalul nostru sau asistați de jandarmi, în special în zonele care constituie un pericol pentru salariații noștri. În cazul în care identificăm sustrageri, procedăm la întreruperea energiei, la întocmirea unor note de constatare, la recalcularea energiei sustrase după inventarierea receptoarelor din gospodării sau la locurile respective de consum, urmând ca realimentarea cu energie electrică a acestor consumatori să se facă doar în condițiile realizării unei instalații noi, antifurt. Nu mai acceptăm măsura pe peretele exterior sau interior al casei, cum mai avem, din păcate, foarte multe cazuri. Ne oprim la limita de proprietate, fie pe stâlpul din rețea, fie printr-un branșament subteran cu cutie de măsură la limita de proprietate (în gard sau în fața acestuia, la sol), astfel încât să fie descurajată sau exclusă posibilitatea de a se interveni”, a precizat ing. Daniela Crintea, purtătorul de cuvânt al SDEE Târgoviște.

 

„Am luat măsuri din start”

Cât privește metodele de prevenire a acestor fapte, SDEE este „conectată” permanent la noutăți și la descurajarea furturilor: „Aceasta este o chestiune pe care noi o urmărim în mod constant. Avem contoare în posturile de transformare și știm energia care intră prin acel post, ce se vinde, înregistrările contoarelor. Acolo unde apar diferențe semnificative ne concentrăm acțiunea, știind că acolo identificăm astfel de cazuri. Sunt zonele noastre predilecte în care am investit foarte mult, în sensul de a face instalații pe cheltuiala noastră, ca operator de distribuție cu caracter de modernizare sau reparații branșament. Astfel, am luat noi măsura din start înainte de a identifica acele situații de sustragere, pentru a elimina apariția lor”, a mai arătat Daniela Crintea.