15.09.2014 00:16

Funcționari din Primăria Hulubești, suspectați de evaziune și spãlare de bani

❚ 31 de percheziții și descinderi au avut loc în județele Dâmbovița, Ilfov, Buzău și Sibiu la firme și la Primăriile din Voluntari, Ștefăneștii de Jos și Hulubești ❚ Persoane și firme din domeniul serviciilor de proiectare și consultanță în construcții civile și industriale sunt suspectate de evaziune și spălare de bani, prejudiciul fiind estimat la două milioane de euro ❚ Anchetatorii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din Poliția Capitalei, sub coordonarea Parchetului Tribunalului București, au pus în executare 25 de mandate de aducere

CORVIN DUMITRICĂ


Percheziții în județele Ilfov, Buzău, Dâmbovița și Sibiu la firme și Primăriile din Voluntari, Ștefăneștii de Jos și Hulubești. De data asta nu sunt vizați primarii din aceste localități, ci funcționari din instituții. Vineri, 12 septembrie a.c., au avut loc 31 de descinderi la persoane și firme din domeniul serviciilor de proiectare și consultanță în construcții civile și industriale, suspectate de evaziune și spălare de bani. Prejudiciul este estimat la două milioane de euro, reprezentând TVA și impozit pe profit neachitat bugetului de stat.

 

{GOOGLE_AD_BOX1}

 

Subcontractare de lucrări către firme fictive și

transferuri bancare în conturile firmelor fantomă

Anchetatorii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din Poliția Capitalei, sub coordonarea Parchetului Tribunalului București, au pus în executare 25 de mandate de aducere, emise pe numele unor persoane suspectate că subcontractau lucrări unor firme fictive și înregistrau achiziții nereale, apoi transferau sume mari de bani în conturile mai multor societăți de tip „fantomă”, de unde îi retrăgeau.

„În fapt, mai multe persoane fizice și juridice sunt bănuite de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani în domeniul serviciilor de proiectare și consultantă în construcții civile și industriale. Acestea sunt bănuite de subcontractarea de lucrări unor firme fictive și înregistrarea unor achiziții nereale, urmate de transferuri bancare prin conturile mai multor societăți de tip fantomă, pentru ca sumele de bani să ajungă din nou în posesia lor”, se arată în comunicatul Poliției Române.

La percheziții au participat 130 de polițiști de la Investigarea Fraudelor și Investigații Criminale din Poliția Capitalei și Inspectoratele de poliție ale județelor Ilfov, Buzău, Dâmbovița și Sibiu, acțiunea fiind realizată cu sprijinul Serviciului Român de Informații.