05.11.2019 00:25

"Fumigene" peste tranzacționarea COST


Galerie foto

V. STANCIU

 


 

Interviu cu Nicolae Dragodănescu, președintele Sindicatului „Valahia” Târgoviște

Rep.: Cum comentați luările de poziții din ultimul timp legate de poluarea de la COST venite din sfera politică, și nu numai?

- Dintre toate problemele care există la COST, subiectul legat de mediu este cel mai minor și nu îl poate rezolva politicul, ci cei care conduc COST sau cum se va numi în continuare.

Rep.: Dar care sunt problemele mai grave de la COST?

- Problema principală la COST acum este că s-a propus un program de reorganizare, iar în acest program propus care urmează să fie validat de judecătorul sindic, pentru că și statul român, prin ANAF, a fost de acord cu el, prevede ca partea de producție din COST să fie cesionată către o altă firmă înființată prin luna iulie, anul acesta, care se numește Metalurgica Danube... Asta presupune, pentru noi, o mare problemă și o mare dilemă, un mare semn de întrebare. În primul rând, fiind în insolvență și așa cum avem o lege care reglementează ce se întâmplă în cazul salariaților transferați prin cesiune de contract, în cazul insolvenței am văzut că legea care implementează directiva europeană privind protecția salariaților nu se poate aplica, în primul rând. În al doilea rând, ne-au notificat că până pe data de 2 decembrie urmează să încheie contractele individuale de muncă ale salariaților COST, marea majoritate a acestora, și să fie încadrați la noua societate. Problema fundamentală este ce se întâmplă cu condițiile de muncă deosebite, cu condițiile de muncă speciale, cu avizele de mediu, cu autorizația integrată de mediu? Toate acestea vin, la calup, pentru că nu avem reglementare. Legea obligă angajatorii care vin în piață să angajeze numai pe condiții normale de muncă, în niciun caz nu se mai pot face derogări de la lege. Ori noi suntem o struțo cămilă, suntem o societate care are înregistrate condiții speciale și deosebite de muncă și care urmează să se transfere, dar căreia nu îi sunt aplicabile prevederile Legii 67 privind protecția salariaților pentru că societatea este în reorganizare. Atunci constatăm că avem următoarea problemă...salariații care se vor transfera nu vor putea fi încadrați în condiții deosebite, iar noua societate nu-și poate încadra salariații nici în condiții deosebite, nici în condiții speciale.

Rep.: Ce spune Inspecția Muncii în acest caz?

- Noi am sesizat, am avut o discuție la Inspecția de Muncă și am constatat că este lipsă de reglementare. Pentru că suntem în insolvență, avem o uriașă problemă. Aproape toți salariații care lucrează în condiții speciale și condiții deosebite nu vor mai avea parte de o recunoaștre dacă nu se intervine printr-un act normativ, legislativ, urgent, ceea ce ne îndoim că va putea fi posibil în următoarea perioadă... Nu avem decât să ne judecăm pentru toți oamenii care sunt acolo și care nu au decât să-și recupereze drepturile pe cale de instanță. Aceasta este principala problemă de la COST...

Rep.: Din vechiul COST ce va mai rămâne?

- COST va păstra doar partea de terenuri, partea de distribuție a energiei, de cale ferată, drumuri, apă... și va constitui un Parc Industrial, iar pentru plata creanței a propus să cesioneze doar activitatea de producție, adică Oțelăria cu Laminoarele, pe care s-o dea unei firme înființate anul acesta, ca ei să preia salariații și tot ei, în contul faptului că cesionează, vor plăti un preț... Cu acest preț COST dorește să-și achite o parte din creanțele care sunt în tabloul definitiv acum pe masa judecătorului sindic, printre care și creanța statului. Aparent totul este în regulă, măcar se mai recuperează din datoriile pe care trebuia să le plătească, problema care se pune este că nu avem reglementare cu ce se întâmplă în cazul transferului salariaților din societățile aflate în insolvență. Noi nu putem interveni în proces, pentru că interveniți în proces pot fi doar cei de la masa credală care sunt în tabelul definitiv.