10.03.2023 00:10

Fotbalul pentru toți

Fotbalul pentru toți
Galerie foto

Se numește Ana Maria. Și Ulmanu. E din Fieni. S-a trezit cu noaptea în cap, să prindă autobuzul de Târgoviște. A mai luat apoi unul spre Găești. A coborât la intersecția Cruce. A mers pe jos vreo 2 kilometri și ceva, pentru a ajunge la destinație. Stadionul din Ungureni (Dragomirești).

A urmărit meciul echipei locale Unirea, cu Roberto Ziduri (Liga 4). A făcut fotografii, a râs la glume, și-a astupat urechile la vorbe colorate, i-a premiat la final pe arbitri cu câte o ciocolată Kinder Maxi (mi-a dat și mie una). A fost singura prezență feminină din tot stadionul (cel puțin eu nu am mai depistat vreuna). Și, înapoi spre casă. Nu-i e teamă de câini, de golani, de pustietatea câmpurilor, de frig, de ploaie, de caniculă, ba mai face și cadouri.

Am văzut că postează de pe stadioane, însă nu cunoșteam detalii. Acum, a devenit o mică vedetă în fotbalul județean, statut care atrage satisfacții, dar și neplăceri. Spre exemplu, la un meci disputat în nordul județului, la Buciumeni, a fost bruscată de doi spectatori „veseli”, deranjați, probabil, de obiectivul foto.

În ultima perioadă, am observat tot mai multe prezențe feminine pe stadioanele dâmbovițene, numărul spectatorilor fiind și el în creștere. În acest moment, în fotbalul județean sunt legitimați peste 3.700 de sportivi, o cifră impresionantă, pe care nu au atins-o multe federații naționale. O frumoasă emulație, cum nu am întâlnit vreodată în fenomenul local.

 

 

Costin Mihai