22.06.2022 00:09

Fotbalul mic arată mai bine

Fotbalul mic arată mai bine
Galerie foto

S-au încheiat competițiile în fotbalul mic dâmbovițean, acesta fiind primul sezon complet disputat sub comanda lui Ciprian Prisăcaru, președintele Asociației Județene de Fotbal. A mai rămas de disputat returul barajului de promovare în Liga a 3-a, dintre Roberto Ziduri și Dunărea Turris Turnu Măgurele. Mai sunt de jucat și ultimele meciuri din turneul în trei pentru evitarea retrogradării din Liga a 5-a. Putem spune că lucrurile au arătat mai bine în stagiunea 2021-2022, sub actuala conducere, decât ultimele sezoane în care AJF-ul a fost condus de Emil Tudor.

Sigur, mai sunt multe lucruri de pus la punct, dar s-a văzut un progres important, evidențiat și de reprezentanții membrilor afiliați. Chiar dacă au mai existat mici incidente, acestea nu se compară cu ceea ce se petrecea în fotbalul mic dâmbovițean cu ani în urmă. Cei care au greșit s-au văzut nevoiți să plătească, iar actuala conducere nu a făcut vreun compromis, indiferent de numele jucătorului implicat sau al echipei care nu a respectat regulamentul. Acest lucru nu face altceva decât să crească nivelul competiției.

Pentru a progresa este nevoie ca toți membrii implicați să respecte regulamentul, fie că sunt de acord sau nu cu acesta. A fost apreciată și implicarea Asociației Județene de Fotbal în premierea câștigătoarelor competițiilor, echipele nefiind obișnuite  cu astfel de momente pe vremea fostei conduceri. Nivelul a crescut la capitolul imagine și comunicare, iar AJF-ul dâmbovițean beneficiază de una dintre cele mai atractive pagini de Facebook, cea mai importantă rețea de socializare din vremurile actuale.

Fotbalul mic dâmbovițean a început să arate mai bine, dar ceea ce s-a întâmplat în acest sezon reprezintă doar un mic pas în construirea unor competiții de elită, care să crească nivelul sportului rege din județul nostru. Asociația Județeană de Fotbal Dâmbovița, dar mai ales membrii afiliați, trebuie să muncească în continuare, pentru a putea să readucă fotbalul județean la un nivel înalt, pentru a duce mai multe echipe în Liga a 3-a și pentru a ajuta tinerii fotbaliști să crească într-un mediu propice performanței. Lucrurile s-au mișcat în direcția potrivită, până în acest moment, dar este nevoie de mai mult, pentru a ajunge acolo unde merităm.

 

 

Cosmin Sava