16.11.2021 00:09

Fotbalul dâmbovițean s-a schimbat în bine

Fotbalul dâmbovițean s-a schimbat în bine
Galerie foto

Fotbalul dâmbovițean arată o nouă față în mandatul lui Ciprian Prisăcaru ca președinte al Asociației Județene de Fotbal. Acesta și-a format o echipă interesantă, are colegi alături de care încearcă să crească imaginea fotbalului mic din județul nostru, care a fost afundat în mocirlă în timpul vechii conduceri. Lucrurile arată mai bine, nu s-au mai înregistrat evenimente de gravitatea celor din anii trecuți, echipele își văd în linii mari de joc, singurele reclamații care mai apar fiind cele legate de arbitraje.

Nivelul ligilor pare în creștere, iar lupta pentru primele locuri ale clasamentelor este una interesantă atât la Liga a 4-a, cât și în Liga a 5-a și a 6-a. AJF Dâmbovița nu s-a implicat doar la nivelul competițiilor județene, ci și în alte competiții, destinate atât seniorilor, vezi Cupa Regiunilor, dar și juniorilor, acolo unde urmează Cupa Satelor. Fotbalul dâmbovițean are nevoie de astfel de competiții, pentru a scoate capul la lumină și pentru a începe să conteze din nou în sportul rege. Mai sunt multe lucruri de pus la punct, dar ele merg în direcția potrivită, important este că există interes atât din partea AJF, cât și din partea echipelor, dar și a iubitorilor de fotbal, care s-au înscris și încă se mai înscriu atât la cursurile pentru a urma o carieră în arbitraj, dar și la cele destinate celor care își doresc să obțină Licența C UEFA.

Rezultatele acestor acțiuni nu se cunosc acum, dar vor avea efect peste ceva timp, iar fotbalul dâmbovițean va avea de câștigat. De luni bune, capitolele la care AJF Dâmbovița punctează cel mai mult sunt cele de comunicare și imagine. Deciziile importante sunt transmise rapid, la fel și scorurile înregistrate în competițiile de seniori, ba chiar au fost și meciuri și conferințe de presă ori trageri la sorți transmise în direct prin intermediul paginii oficiale de Facebook.

Fotbalul dâmbovițean s-a schimbat în bine din toate punctele de vedere, echipele sau jucătorii care greșesc sunt sancționați, indiferent de nume, iar asta nu poate decât să ne bucure, pentru că doar în acest mod lucrurile pot merge în direcția corectă. Acest județ are potențial, este nevoie de o colaborare cât mai bună între asociație și echipe, pentru ca Dâmbovița să se ridice de la pământ, acolo unde a fost lăsată de vechea conducere.

 

 

Cosmin Sava