30.01.2023 00:11

Fotbalul dâmbovițean, în centrul atenției

Fotbalul dâmbovițean, în centrul atenției
Galerie foto

De la momentul alegerii lui Ciprian Prisăcaru în funcția de președinte al Asociației Județene de Fotbal Dâmbovița, a avut loc un progres evident în fotbalul mic dâmbovițean. Atât la nivelul comunicării, cât și al nivelului competițiilor, a existat o creștere, care a venit încet, dar sigur. În acest moment, există transparență în privința deciziilor care se iau în cadrul asociației, microbiștii sunt la curent cu rezultatele înregistrate, cu modificările din clasament, lucruri pe care nu se punea prea mare accent în mandatul fostei conduceri.

Membrii afiliați au înțeles că, dacă își doresc să crească nivelul echipelor și al competiției, trebuie să facă anumite schimbări, acesta fiind un alt aspect care trebuie menționat. S-a vorbit mult în ultima vreme despre venirea lui Cristi Cherchez la campioana Roberto Ziduri, mutare care a atras atenția presei centrale, dar și a reprezentanților media din Federația Română de Fotbal, care au fost darnici cu spațiul oferit acestei informații. Nu doar fostul jucător al Chindiei este singurul fotbalist important, cu prezențe numeroase în eșaloane naționale, care evoluează în acest moment în fotbalul mic dâmbovițean.

Dacă nume precum Gabriel Paraschiv, Augustin Voinea, Adrian Pătulea sau Marius Ene au făcut trecerea spre competițiile județene la apus de carieră, există și fotbaliști care au prins multe meciuri în eșaloanele naționale și cărora vârsta le-ar fi permis să joace încă mai sus, iar aici putem să-i amintim pe  Laurențiu Plăcintă, Vlad Parghel, Crinel Stoica, Cosmin Dinu, Iulian Tronaru și, cel mai clar exemplu, chiar Cristian Cherchez. Se joacă tare în fotbalul dâmbovițean, lupta pentru primul loc este extrem de interesantă în toate eșaloanele.

Sunt foarte mulți jucători valoroși care evoluează la județ în acest moment, astfel, există speranțe că în perioada următoare vom avea încă o echipă la nivelul Ligii a 3-a, alături de Flacăra Moreni și FC Pucioasa. Rămâne de văzut ce se va întâmpla în partea secundă a sezonului. Sunt convins că, până la momentul reluării competițiilor, vom avea parte de multe mișcări interesante pe piața transferurilor. Fotbalul dâmbovițean crește frumos și sper că vor urma multe alte momente în care echipele noastre să fie în atenția presei centrale.

 

 

Cosmin Sava