07.04.2015 00:12

Fostul președinte al CJD, Florin Popescu, într-o nouă pauză în instanță

Fostul președinte al CJD, Florin Popescu, într-o nouă pauză în instanță
Galerie foto

❚ Pentru a doua oară în 2015, instanța a mai dat un răgaz părților tot de două luni ❚ Procesul a fost intentat de Consiliul Județean, în noiembrie 2013, împotriva pârâtului Popescu Aurelian Florin, fostul președinte al CJD și al PDL, pentru recuperarea unei sume de aproximativ 34.000 euro ❚ Suma a fost constatată de Curtea de Conturi ca prejudiciu la bugetul CJD și reprezintă chiria și cheltuielile de întreținere ale unui apartament din Bruxelles, făcute pe vremea fostului președinte CJD Florin Popescu, locatarul fiind și astăzi necunoscut

ANA MARIA POPESCU


Încă două luni de pauză pentru deputatul Florin Popescu în procesul intentat de Consiliul Județean pentru recuperarea prejudiciului în dosarul „Apartamentul din Bruxelles”. Curtea de Conturi a stabilit că, pe vremea când era președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, Florin Popescu ar fi cheltuit nejustificat o sumă importantă de bani pentru întreținerea unui apartament din Bruxelles.

Curtea de Conturi a constatat că este vorba despre un prejudiciu de aproximativ 34.000 de euro creat bugetului forului administrativ județean, bani pe care conducerea CJD se luptă acum să-i recupereze în instanța de judecată de la fostul președinte al administrației județene, astăzi deputat de opoziție, Florin Popescu.

 

De peste doi ani, amânări peste amânări

Ieri, la Tribunalul Dâmbovița – Secția contencios administrativ și fiscal a avut loc un nou termen de judecată pe fond (al doilea din acest an) în dosarul 6435/120/2013 privindu-l pe fostul șef al CJD, Florin Popescu. Însă nici de această dată nu s-a întâmplat nimic concret, procesul fiind amânat. Următorul termen în acest dosar a fost stabilit pentru 8 iunie a.c.

Vă reamintim că procesul a fost intentat în 23 noiembrie 2013 de Consiliul Județean Dâmbovița pentru recuperarea prejudiciului creat bugetului CJD, în valoare de 158.999,43 lei. Din această sumă 147,429,15 lei reprezintă contravaloarea pe chirie și cheltuieli de întreținere a apartamentului, iar 11.459,28 lei penalități calculate de Curtea de Conturi.