24.04.2015 00:14

Fostul preot Florin Cergan, condamnat definitiv la 4 ani și 8 luni de închisoare

Fostul preot Florin Cergan, condamnat definitiv la 4 ani și 8 luni de închisoare
Galerie foto

❚ El a fost predat ieri de poliți știi târgovișteni Penitenciarului de Maximă Siguranță Mărgineni ❚ Cu zâmbetul pe buze, Florin Cergan a ieșit din sediul Poliției însoțit de oamenii legii ❚ Sentința a fost pronunțată pe 22 aprilie de magistrații Curții de Apel Ploiești, inițial Florin Cergan fiind condamnat la 5 ani de închisoare ❚ El mai este acuzat într-un alt dosar alături de mama sa, fosta judecătoare Veronica Cîrstoiu

CORVIN DUMITRICĂ


Fiul fostei judecătoare Veronica Cîrstoiu, fostul preot Florin Cergan, își va petrece următorii aproape 5 ani după gratii! Magistrații Curții de Apel Ploiești l-au condamnat definitiv pe Florin Cergan la 4 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru ucidere din culpă, în urma tragicului incident produs în 2011. Atunci Florin Cergan a provocat un accident în care au murit un preot, soția și fiica acestuia.

El a fost predat ieri de polițiștii târgovișteni Penitenciarului de Maximă Siguranță Mărgineni, unde își va ispăși pedeapsa. Sentința a fost pronunțată pe 22 aprilie de magistrații Curții de Apel Ploie ști, inițial Florin Cergan fiind condamnat la 5 ani de închisoare. Cu zâmbetul pe buze, fostul preot Florin Cergan a ieșit din sediul Poliției însoțit de oamenii legii. Nu a dorit să spună prea multe ziariștilor, părând oarecum deranjat de întrebările acestora.

Rep.: Cum comentați decizia instanței?

- Doamne ajută! Nu am avut niciun fel de alcoolemie (n.n. la momentul producerii accidentului). Acesta a fost scurtul dialog dintre reporteri și fostul preot.

 

Remember 8 martie 2011

Vă reamintim că în noaptea de 8 martie 2011, aflat la volanul unui bolid, în zona căii ferate de la Dealu Mare, Florin Cergan a izbit în plin o Dacie, spulberând trei vieți. Cergan a negat că se afla la volan, însă a doua zi s-a prezentat la poliție mărturisind că el a condus.

Alături de mama sa, fosta judecătoare Veronica Cîrstoiu, Florin Cergan mai este acuzat, într-un alt dosar, de complicitate la trafic de influență și luare de mită pentru soluții favorabile în dosare. În 2013 cei doi au fost arestați preventiv în această cauză.