24.03.2015 00:25

Fostul Oficiu de Poștă de la Gara Târgoviște zace nereparat de 15 ani

Fostul Oficiu de Poștă de la Gara Târgoviște zace nereparat de 15 ani
Galerie foto

❚ Imobilul zdrențuit, fără uși și ferestre, ajuns un pericol pentru trecători, este situat pe strada Gării, în zona adiacentă celei pe care Consiliul Județean intenționează să construiască Parcul Tineretului, un complex sportiv și unul comercial ❚ În aceste condiții de modernizare a perimetrului, parlamentarul Ionuț Săvoiu s-a adresat cu o interpelare ministrului Societății Informaționale solicitând ori fonduri pentru reabilitarea clădirii poștei, ori trecerea imobilului în patrimoniul CJD ❚ În timp ce răspunsul ministerial încă se lasă așteptat, surse din cadrul Poștei Dâmbovița ne-au declarat că această construcție este inclusă în planul de investiții aferente anului 2015 și este posibil ca din vară să înceapă lucrările de reabilitare

VIRGIL VOINESCU

 


 

Un obiectiv gestionat de Compania Națională Poșta Română, clădirea Oficiului de Poștă de la Gara Târgoviște, distrus în urma unei explozii, bântuie și azi zona de la Gara Târgoviște Sud. La 15 ani de la producerea tragicului eveniment, în urma căruia și-a pierdut viața o persoană, iar imobilul cu două etaje a fost grav avariat, clădirea a intrat în atenția deputatului PSD de Dâmbovița, Ionuț Săvoiu. La începutul acestei luni, pe 9 martie a.c., parlamentarul a adresat o interpelare în Camera Deputaților către ministrul pentru Societatea Informațională Sorin Mihai Grindeanu privind posibilitatea asigurării unei finanțări pentru reabilitarea și amenajarea acestei clădiri situată pe str. Gării nr. 3 din Târgoviște.

Deputatul Ionuț Săvoiu a precizat în plenul Camerei: „În zona respectivă, în vecinătatea Gării, pe Bulevardul Carol I nr. 51, se află un imobil compus din teren în suprafață de 26,5 hectare și construcții în suprafață totală de 9200 metri pătrați proprietate publică a județului Dâmbovița unde, conform Planului Urbanistic Zonal, vor fi realizate investiții de mare amploare pentru municipiul Târgoviște și județul Dâmbovița, printre care menționez: Parcul Tineretului, Complexul Sportiv, Complexul comercial etc.”. Ionuț Săvoiu l-a mai întrebat pe ministrul Grindeanu dacă, în cazul în care nu se pot aloca fondurile necesare pentru repararea clădirii, are în vedere inițierea cadrului legislativ necesar pentru trecerea imobilului în patrimoniul Consiliului Județean Dâmbovița, astfel încât să existe posibilitatea accesări de fonduri europene pentru reabilitarea acestuia.

Șanse la reabilitare chiar din acest an?

În timp ce răspunsul ministerial pe acest subiect încă se lasă așteptat, surse din cadrul Oficiului Județean de Poștă Dâmbovița ne-au declarat că această construcție este inclusă în planul de investiții și lucrări aferente anului 2015. „După ce va fi bugetată se vor întreprinde etapele legale pentru realizarea obiectivului”, ne-a precizat angajatul Poștei Române, care a adăugat că foarte probabil lucrările de reabilitare vor demara în vara acestui an, având în vedere că, din fericire, infrastructura acestui imobil nu a fost afectată. Explozia cauzată de o scurgere de gaze s-a produs în anul 2000. De atunci și până în prezent clădirea s-a degradat accentuat și reprezintă un real pericol pentru cetățenii care trec prin preajma ei, mai ales că, de-a lungul timpului, nu a fost montată nici măcar o plasă de protecție împotriva căderilor de tencuieli și a cărămizilor.