30.01.2015 00:23

Fosta șefă a DIICOT Alina Bica, adusă la DNA

Fosta șefă a DIICOT Alina Bica, adusă la DNA
Galerie foto

Fosta șefă a DIICOT Alina Bica a fost adusă ieri la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA). Alina Bica se află în prezent în arest preventiv, ea fiind trimisă în judecată în legătură cu retrocedarea ilegală a unui teren din Capitală.

În referatul prin care Alina Bica a fost trimisă în judecată pe 15 decembrie 2014 se spune că procurorii DNA efectuează cercetări într-un dosar disjuns, în care se arată că o parte din banii primiți de omul de afaceri Stelian Gheorghe (beneficiarul retrocedării terenului) au fost direcționați prin intermediari către Dorin Cocoș și Elena Udrea. Potrivit ordonanței de disjungere, înainte ca membrii Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților să aprobe, în data de 15 martie 2011, suma de 377.282.300 lei drept despăgubire către Stelian Gheorghe pentru un teren din Capitală, acesta a cesionat în favoarea lui Valentin Vișoiu o cotă de 11,40%, lui Andrici Adrian o cotă de 6,80% și lui Gheorghe Gabriel o cotă de 6,80% din drepturile cuvenite.

Scopul era ca aceștia să intermedieze, prin Dorin Cocoș, Alin Cocoș și Elena Udrea, legătura cu membrii comisiei de la ANRP, respectiv Crinuța Dumitrean, Sergiu Diacomatu, Remus Baciu, Alina Bica și Dragoș Bogdan.

 

AGERPRES și Jurnal de Dâmbovița