25.07.2022 00:17

Fosta Secție de Boli Infecțioase, o „bombă cu ceas” în centrul orașului

Fosta Secție de Boli Infecțioase, o „bombă cu ceas” în centrul orașului
Galerie foto

*Partea mai gravă este că în vecinătate se află Școala Gimnazială ,,Ioan Alexandru Brătescu Voinești”, nr. 2, iar clădirea abandonată din preajma școlii nu este păzită

 

Cândva Secție de Boli Infecțioase, astăzi aproape o ruină în zona zero a municipiului Târgoviște! Clădirea care a găzduit Secția de Boli Infecțioase din municipiul reședință de județ continuă să se degradeze. Câini de toate mărimile și toate culorile tronează în curtea incintei, sute de frunze și crăci căzute din copac arată suferința în care se află unitatea spitalicească în care, cândva, mii de dâmbovițeni își găseau alinarea și tratamentul.

Trecerea ireversibilă a timpului își pune din plin amprenta și se pare că nu ia nimeni nicio măsură de a salva fostul spital. Începând cu anul 2014, Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean și-a mutat activitatea  la Dealul Mare, în clădirea fostei maternități.

Clădirea fostei secții pare că nu mai are mult și se dărâmă, trecătorii mai puțin grăbiți parcă arată în privirea lor că nu le vină să creadă cum unitatea spitalicească atât importantă cândva a ajuns acum într-un stadiu avansat de degradare. În urmă cu trei ani, dar și în toamna anului trecut, jurnaliștii cotidianului nostru au semnalat că fosta Secție de Boli Infecțioase se degradează pe măsură ce trece timpul, fiind prezentate și câteva imagini cu starea imobilului.

Partea mai gravă este că în vecinătate se află Școala Gimnazială ,,Ioan Alexandru Brătescu Voinești”, nr. 2, iar clădirea abandonată din preajma școlii nu este păzită. Oricine poate intra nestingherit, oameni ai străzii se pot adăposti fără să fie deranjați de cineva, iar elevii pot fi puși oricând în pericol de potențialul focar de infecție care seamănă mai degrabă a bombă cu ceas.

Întrebarea este cum ar mai putea fi salvată această clădire veche, aflată de mult timp în plin proces de deteriorare? Probabil, mai devreme sau mai târziu, aceasta va fi demolată pentru a mai putea fi valorificat terenul din zona respectivă.

 

 

 

Ștefan Khalil