26.10.2023 00:11

Fosta Școală de Cavalerie intră în restaurare

Fosta Școală de Cavalerie intră în restaurare
Galerie foto

*Valoarea totală a proiectului se ridică la aproape 22.000.000 de lei, din această sumă, aproximativ 8.000.0000 sunt fonduri norvegiene nerambursabile, diferența urmând să fie asigurată de Consiliul Județean Dâmbovița

 

Încă o veste bună pentru târgovișteni și dâmbovițeni! Municipiul Târgoviște va avea una dintre cele mai frumoase clădiri de patrimoniu din regiune. Ieri președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan a semnat contractul de execuție a lucrărilor pentru proiectul „Conservarea, restaurarea, valorificarea clădirii Fosta Școală de Cavalerie în vederea consolidării identității culturale a județului Dâmbovița”. Având în vedere trecutul său remarcabil, Corneliu Ștefan susține că lucrările vor păstra unicitatea și semnificația istorică a clădirii unde a funcționat, printre altele, Unitatea Militară de la Gara Târgoviște și unde a avut loc procesul soților Ceaușescu.

,,Proiectul este unul de amploare și se va lucra de la subsol până la acoperiș. La etaj, se vor amenaja spații de expoziție, în corpul central, iar în extremități se vor amenaja birouri administrative, muzeale și birouri aferente activității de cercetare. De asemenea, pentru a asigura accesul tuturor persoanelor, se va monta un lift panoramic ce va avea acces de la nivelul curții până la fiecare nivel destinat publicului. În zona de sud a imobilului se vor amenaja o parcare publică cu intrare din Bulevardul Regele Ferdinand și o alveolă pentru parcarea a două autobuze. Totodată, în incinta curții se va amplasa o fântână arteziană și vom reamenaja spațiile verzi din curtea fostei Școli de Cavalerie. La finalizarea lucrărilor, fosta Școală de Cavalerie va putea găzdui evenimente culturale naționale și internaționale, dar și cafenele artistice și literare locale. Valoarea totală a proiectului prin care vom reda strălucirea acestei clădiri importante pentru istoria noastră se ridică la aproape 22.000.000 de lei. Din această sumă, aproximativ 8.000.0000 sunt fonduri norvegiene nerambursabile, diferența urmând să fie asigurată de Consiliul Județean Dâmbovița”, a transmis președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

Violeta Stanciu