20.03.2023 00:13

Formularele europene, o soluție salvatoare pentru dâmbovițeni!

Formularele europene, o soluție salvatoare pentru dâmbovițeni!
Galerie foto

*„La nivelul anului 2021, formularele emise de Casa Dâmbovița au fost în număr de 796, iar în anul 2022 aproape le-am dublat, pentru că s-a ajuns la 1414 formulare”

 

Prima conferință de presă din acest an de la Casa de Sănătate Dâmbovița a avut loc vineri, 17 martie 2023! Cu acest prilej, directorul instituției, Cristina Sima a prezentat-o reprezentanților mass media pe noua purtătoare de cuvânt, jr. Ioana Tăfălogu care se va ocupa de relația cu presa, funcție ocupată până acum, prin cumul de funcții, de Sorin Diaconescu.

„Acum avem un coleg care se va ocupa strict de relația cu presa și vă va ține la curent cu toate noutățile ce vor interveni în activitatea Casei de Sănătate Dâmbovița’’, a declarat Cristina Sima. Formularele europene și documentele portabile ce se emit la nivelul județului Dâmbovița a fost primul subiect abordat de către directorul CAS Dâmbovița, Cristina Sima, care a ținut să amintească cetățenilor județului că pot beneficia de tratament în străinătate prin intermediul acestor formulare europene, condiția principală fiind aceea de a fi asigurați la nivel național.

,,Formularele europene răspund la solicitările cetățenilor români privind modul în care aceștia pot beneficia de prestații în natură ale asigurărilor de boală în baza regulamentelor și acordurilor internaționale. La nivelul județului Dâmbovița tratamentele pentru care s-au solicitat și întocmit documente de deschidere de drepturi la tratament planificat au fost proceduri cardiotoracice și vasculare, intervenție chirurgicală pentru antrezie esofagiană, refacerea continuității esofagiene prin alungire, tratament de reabilitare-recuperare, refacerea continuității esofagiene prin plasarea endoscopică a unui stend personalizat, deviație esofagiană și repunere în poziție corespunzătoare. La nivelul anului 2021 formularele emise de Casa Dâmbovița au fost în număr de 796, iar în anul 2022 aproape le-am dublat, pentru că s-a ajuns la 1414 formulare. De asemenea, formulare primite din Spațiul Uniunii Europene și Spațiul economic european au avut următoarea structură...  În 2021 am avut 2152, iar în anul 2022, numărul acestora a ajuns la 2948. Astfel s-a înregistrat o creștere destul de semnificativă, spunem noi, un total de 7310 formulare. Aceste formulare au fost soluționate și puse în plată, de un rezultă că am avut și finanțare. La nivelul anului 2023, și mă refer la lunile ianuarie și februarie, s-au înregistrat deja și s-au lucrat 587 de formulare europene. E bine de știu, pentru toți asigurații noștri, că pot beneficia de tratament în străinătate prin intermediul acestor formulare europene având calitatea bineînțeles de cetățean european, cu condiția să fie asigurați și la nivel național’’, a precizat Cristina Sima, directorul executiv al  Casei de Sănătate Dâmbovița.

 

 

Violeta Stanciu