28.03.2017 00:20

Fondurile pentru analize se epuizează în 15-16 zile

Fondurile pentru analize se epuizează în 15-16 zile
Galerie foto

❚ Este vorba despre analizele efectuate pe baza trimiterilor de la medicii de familie ❚ „Fac excepție situațiile de urgență, unde se efectuează investigații medicale imediat și din acest punct de vedere nu există niciun fel de problemă”, dă asigurări dr. Elena Firoiu, purtătorul de cuvânt al celei mai mari instituții medicale din județ ❚ Persoanele care nu reușesc să se încadreze în această perioadă, din cauza restricțiilor bugetare, pot să aleagă între două opțiuni: fie se înscriu pe lista de așteptare din luna următoare a Ambulatoriului de Specialitate, fie se adresează unei alte unități medicale de stat sau private din Dâmbovița, pentru că și acestea primesc lunar fonduri de la Casa de Asigurări de Sănătate

VIOLETA STANCIU

 


 

Pacienții asigurați din județul Dâmbovița, care doresc să-și efectueze un set complet de analize medicale, pe baza trimiterii de la medicul de familie, în Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, trebuie să știe că pot face acest lucru numai în primele 15 – 16 zile din lună! Fondurile alocate lunar de Casa Județeană pentru Asigurări de Sănătate Dâmbovița ajung doar pentru acest interval de timp. Persoanele care nu reușesc să se încadreze în această perioadă, din cauza restricțiilor bugetare, pot să aleagă între două opțiuni: fie se înscriu pe lista de așteptare din luna următoare a Ambulatoriului de Specialitate, fie se adresează unei alte unități medicale de stat sau private din județul Dâmbovița.

„Nu este o situație dramatică, de natură să afecteze într-un fel viața pacienților”

În acest sens, purtătorul de cuvânt al SJUT, dr. Elena Firoiu, ne-a declarat că Ambulatoriul de Specialitate al unității medicale nu înregistrează liste de așteptare care să se întindă pe luni de zile la „capitolul” analize medicale și că pacienți nu au motive să se plângă din acest punct de vedere.

„Listele de așteptare sunt pentru primele 15 -16 zile din lună, pentru că alocațiile bugetare ajung strict pentru acest interval. De ce? Pentru că nu numai spitalului județean i se alocă bani pentru aceste investigații paraclinice, ci tuturor laboratoarelor și instituțiilor medicale de stat și private din județ. Deci, din fericire, pacienții pot beneficia de efectuarea acestor investigații la mult mai multe instituții medicale care pot să fie în apropierea domiciliului dumnealor și nu neapărat să vină la Spitalul Județean. Deci, fiecare instituție are o alocare bugetară lunară de la Casa de Asigurări de Sănătate pentru aceste investigații. Noi putem oferi investigații complete doar în primele 15-16 zile din fiecare lună. Bineînțeles că fac excepție situațiile de urgență. La urgență se efectuează investigații medicale imediat și din acest punct de vedere nu există niciun fel de problemă. De asemenea, noi la SJUT, efectuăm și investigațiile de laborator solicitate de Centrul Medical Multidisciplinar de la Titu și bineînțeles pentru pacienții din întreg județul care se adresează Ambulatoriului nostru de specialitate. Deci, nu este o situație dramatică, de natură să afecteze într-un fel viața pacienților”, a precizat purtătorul de cuvânt al SJUT, dr. Elena Firoiu.