28.02.2023 00:13

Fondurile alocate pentru medicamentele compensate și gratuite

Fondurile alocate pentru medicamentele compensate și gratuite
Galerie foto

Ieri, a avut loc ședința Comitetului Consultativ de Dialog Civic și Persoane Vârstnice, comună cu ședința Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice, desfășurată de această dată în sala Vlad Țepeș a CJD.  Ședința a fost condusă de președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice, Gheorghe Popa. Alături de acesta a mai fost prezent Prefectul județului, Claudia Gilia.

Subiectul central al întâlnirii a fost despre preocuparea Casei de Sănătate Dâmbovița pentru asigurarea fondurilor pentru medicamente compensate și gratuite pe trimestrul I – 2023. Din partea Casei Județene de Sănătate (CJAS) Dâmbovița a fost prezentă Niculina Sandu, directorul economic al instituției.

 

CAS Dâmbovița a prelungit contractele de furnizare a serviciilor medicale,

medicamente și echipamente medicale pentru anul 2023

 Potrivit prezentării făcute de directorul economic, Niculina Sandu,  de la 1 ianuarie 2023, Casa de Asigurări de Sănătate Dâmbovița a prelungit pentru anul 2023 contractele de prestări servicii medicale,  medicamente și echipamente medicale, pentru trimestrul I al anului. În ceea ce privește medicamentele cu și fără contribuție personală, acestea se eliberează prin cele 63 de farmacii care se află în relație contractuală cu Casa de Asigurări de Sănătate Dâmbovița. Directorul economic, Niculina Sandu a mai precizat că nu există un plafon la nivelul farmaciilor, drept pentru care, toate medicamentele care se prescriu pe baza rețetelor compensate și gratuite, vor fi decontate. „Farmaciile au obligația să asigure cererile de medicamente pe denumiri comerciale, cu prioritate la prețurile cele mai mici din lista prețurilor de referință pe unitate terapeutică și să aprovizioneze la cererea scrisă a asiguratului în maximum 24 de ore pentru medicamentele prescrise pentru afecțiunile acute și subacute, iar în 48 de ore pentru medicamentele prescrise pentru bolile cronice, bineînțeles, la prețul de referință. Solicitarea se face în scris de către asigurat, se înregistrează la nivelul farmaciilor, iar farmacia trebuie să facă demersurile că au efectuat solicitarea către furnizori” , a transmis în cadrul ședinței Niculina Sandu, director economic CJAS Dâmbovița.

 

Spitalul Voinești ar putea rămâne fără medic?!

 La punctul diverse de pe ordinea de zi, președintele pensionarilor de pe Valea Dâmboviței, Dobra Napoleon, a semnalat faptul că Spitalul Voinești ar putea rămâne fără medic. Actualul medic de la această unitate spitalicească este în pragul pensionării, iar postul său va rămâne descoperit. Dobra Napoleon a transmis că în cazul în care nu va fi găsit rapid un medic, Spitalul de la Voinești ar putea fi din nou închis, în ciuda eforturilor care au fost făcute pentru a fi readus la viață. Atât Prefectul județului, cât și conducerea Casei de Sănătate i-au răspuns acestuia că vor fi căutate soluții pentru rezolvarea problemei.

 

 

 

 

Ștefan Khalil