06.05.2020 18:36

Focar de COVID-19 la Produlești

Focar de COVID-19 la Produlești
Galerie foto

COMUNICAT DE PRESĂ

 

         Începând cu data de 30 aprilie 2020, în comuna Produlești se află în evoluție  un focar familial cu 7 persoane depistate pozitiv COVID-19. Cazul index al acestui focar l-a reprezentat un bărbat, angajat al unei firme de curierat din județul Ilfov, care în data de 30 aprilie 2020, s-a prezentat la Spitalul Universitar de Urgență din Bucuresti, acuzând febră mare. În urma prelevării exudatului naso-faringian pentru testarea COVID-19, rezultatul a fost pozitiv.

          Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița a demarat ancheta epidemiologică, fiind  identificate 35 de persoane, contacți direcți și 31 de persoane din categoria contacților de familie.

         Au fost dispuse următoarele măsuri:

         -izolarea la domiciliu a tuturor contacților direcți și a contacților de familie, pentru o perioadă de 14 zile de la ultimul contact infectant;

         -dezinfecția terminală în focar;

         -în cazul apariției simptomatologiei specifice cu COVID-19, aceștia vor  solicita Serviciul Județean de Ambulanță Dâmbovița, care îi va transfera la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște.

         -s-a impus respectarea cu strictețe a regulilor de igienă individuală;

         -limitarea contactului interuman;

         -monitorizarea zilnică a pacienților aflați în autoizolare și a celor cu patologie cronică, se va efectua prin intermediului medicilor de familie.

        

 

DIRECTOR EXECUTIV, 

  Dr. Sorin STOICA