04.05.2020 16:06

Focar de COVID-19 în evoluție la Tărtășești

Focar de COVID-19 în evoluție la Tărtășești
Galerie foto

COMUNICAT DE PRESĂ 

 

De la debutul pandemiei și până în data de 4 mai 2020, în județul Dâmbovița au fost efectuate 1019 testări, din care 112 cazuri au fost confirmate cu virusul COVID-19. Dintre acestea, 32 de persoane au fost vindecate și externate, 73 sunt sub strictă supraveghere medicală, iar 7 persoane au decedat, ultimul deces înregistrându-se astăzi. Este vorba despre o persoană de sex feminin, în vârstă de 90 de ani, rezidentă a Centrului pentru Îngrijirea Persoanelor Vârstnice Răcari și care prezenta multiple comorbidități.

             Începând cu data de 28 aprilie 2020, la o societate comercială cu sediul în localitatea Tărtășești, este în evoluție un focar de colectivitate cu 5 cazuri confirmate până la acest moment, toți cetățeni din Sri Lanka. Aceste 5 cazuri au generat un număr de 27 de persoane aflate în contact direct, care au fost introduse în autoizolare la domiciliu împreună cu membrii familiilor lor.

             D.S.P. Dâmbovița a dispus următoarele măsuri:

-dezinfecția terminală în toate spațiile utilizate frecventate de persoanele confirmate;

-realizarea triajului epidemiologic zilnic pentru întreg personalul societății;

- monitorizarea zilnică a stării de sănătate a salariaților;

-internarea de urgență a persoanelor care prezintă simptome specifice COVID-19;

-dotarea tuturor salariaților cu echipament de protecție;

-asigurarea de cantități suficiente de produse biocide pentru dezinfecția mâinilor, a suprafețelor și utilizarea lor cu respectarea recomandărilor producătorului;

            D.S.P. Dâmbovița a sancționat societatea comercială respectivă cu amendă în valoare de 20 000 de lei, pentru nerespectarea masurilor speciale instituite în situații epidemiologice deosebite, astfel încât să prevină îmbolnăvirea lucrătorilor, conform HG 857/2011.

            Reamintim populației că trebuie să respecte în continuare toate măsurile impuse de autorități, cu accent pe respectarea regulilor de igienă individuală și limitarea contactului interuman.

 

DIRECTOR EXECUTIV, 

Dr. Sorin STOICA