05.10.2020 00:25

Focar de coronavirus la Instituția Prefectului!

Focar de coronavirus la Instituția Prefectului!
Galerie foto

❚ Subprefectul Cătălin Cristea a fost confirmat cu COVID19! ❚ Prefectul Aurelian Popa a fost, de asemenea, testat, iar rezultatul a fost negativ, însă reprezentantul Guvernului în teritoriu va repeta testul după o săptămână ❚ Judecătorul Narcis Erculescu, președintele Biroului Electoral Județean, a fost, de asemenea, confirmat ca având COVID-19, la fel și Florin Burducea, reprezentantul Autorității Electorale Permanente în BEJ Dâmbovița ❚ Potrivit Prefectului Aurelian Popa, la acest moment există 6 focare active de COVID-19 în Dâmbovița, la care se adaugă cel apărut în Palatul Administrativ de la Târgoviște

 

A.V.

 


 

Subprefectul județului Dâmbovița, Cătălin Chiru Cristea, a fost confirmat cu noul coronavirus COVID-19, în condițiile în care la nivelul Prefecturii au fost efectuate teste, iar unii dintre funcționari au fost depistați ca fiind infectați cu Sars-CoV-2. Surse din Spitalul Județean Dâmbovița ne-au confirmat rezultatul testului pentru subprefectul Cătălin Cristea, în timp ce prefectul Aurelian Popa a fost testat și încă așteaptă rezultatul. Judecătorul Narcis Erculescu, președintele BEJ, a fost, de asemenea, confirmat ca având COVID-19, la fel și Florin Burducea, reprezentantul AEP în Biroul Electoral Județean Dâmbovița fusese confirmat pozitiv coronavirus, la o zi de la încheierea activității BEJ cu privire al alegerile locale.

49 de persoane depistate pozitiv ieri în Dâmbovița

Ieri, conform DSP Dâmbovița, au fost confirmate cu Sars-CoV-2 nu mai puțin de 49 persoane. De asemenea, „reprezentanții ISU „Basarab l“ Dâmbovița au efectuat 2 misiuni privind transportul persoanelor suspecte/confirmate cu noul coronavirus la unitățile spitalicești și o misiune de decontaminare. Totodată, cei ai Serviciului de Ambulanță Județean Dâmbovița au efectuat 25 de misiuni privind transportul persoanelor suspecte/confirmate cu noul coronavirus la unitățile spitalicești și 9 misiuni privind transportul/ recoltarea de probe biologice. Facem precizarea că în cursul acestei dimineți domnul Cristea Chiru Cătălin s-a prezentat la camera de gardă a Spitalului Județean de Urgență Dâmbovița, unde starea de sănătate a fost evaluată de un medic de specialitate; întrucât a dezvoltat o formă ușoară a primit recomandarea de izolare la domiciliu. În cursul acestei zile (n.n. ieri) s-a efectuat dezinfecția în toate birourile instituției noastre iar ancheta epidemiologică este în curs de desfășurare”, au precizat reprezentanții Instituției Prefectului județului Dâmbovița. Până ieri, 4 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 135.900 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 108.135 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.835 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv, potrivit buletinului informativ emis de Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului României.

Șapte focare de coronavirus în județul Dâmbovița

În cadrul unei conferințe de presă care a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, prefectul județului, Aurelian Popa, a confirmat că în acest moment există șase focare active de coronavrius în Dâmbovița. Acesta a precizat că focarele se regăsesc la croitoria Sungarden Pucioasa, Oțel Inox Târgoviște și Stația de Dializă Fresenius. Celelalte trei focare de COVID-19 sunt focare familiale, potrivit prefectului de Dâmbovița. „Avem șase focare în județul Dâmbovița! Acestea sunt la Sungarden Pucioasa, la Oțel Inox Târgoviște, la Stația de Dializă Fresenius, iar celelalte trei cazuri sunt focare familiale”, a declarat Aurelian Popa, prefectul județului Dâmbovița. Nu în ultimul rând, la acest moment, în județul nostru sunt trecute pe scenariul roșu 7 unități de învățământ. Prefectul Aurelian Popa a prezentat datele exacte din acest moment privind toate scenariile în care sunt trecute unitățile școlare de pe raza județului. „Vă mai pot confirma faptul că pe scenariul roșu, în județul Dâmbovița avem șapte unități de învățământ. De asemenea, din 66.840 de elevi, 1227 de elevi sunt în scenariul roșu. 35.609 sunt în scenariul galben, iar 366 de unități de învățământ, cu 30.000 de elevi sunt în scenariul verde”, a mai confirmat prefectul Aurelian Popa.