26.07.2013 08:11

Flux de activități la Biblioteca Județeană Dâmbovița

Flux de activități la Biblioteca Județeană Dâmbovița
Galerie foto

❚ „Vacanța la bibliotecă”, „Școala de vară” și „Biblionet” sunt ultimele programe desfășurate în cadrul instituției ❚ Cel mai mare impact l-a avut „Biblionet”- ul, 346 de calculatoare, în valoare de 440 mii de dolari, au intrat în dotarea bibliotecilor dâmbovițene, fiind efectuate și cursuri pentru bibliotecari

 

Conferința de presă organizată ieri, 25 iulie, la Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu”, s-a concentrat asupra celor mai interesante activități ale instituției, prezentate de directorul conf.univ.dr. Agnes Erich și de Alexandru Ștefănescu. Au fost evidențiate acțiunile „Vacanță la bibliotecă”, „Școala de vară” și Programul „Biblionet”. Directorul Agnes Erich a remarcat succesul de care se bucură ultimul dintre cele trei programe, „Biblionet”, fiind de mare impact, mai ales în rândul tinerilor.

 

Au fost cuprinse 84 de unități (77 din mediul rural) alături de filialele Bibliotecii din Micro IX și Secția pentru copii „Ion Alexandru Brătescu Voinești” (ambele din Târgoviște). În cadrul programului, în dotarea bibliotecilor au intrat 346 de calculatoare în valoare de 440 de mii de dolari (Titu, Bilciurești și Bezdead au îndeplinit condiția de a cumpăra cel puțin două calculatoare prin „Biblionet” și au primit alte două gratis). De asemenea, au fost efectuate și cursuri de formare pentru bibliotecari, iar cei de la unitățile noi vin în regim de voluntariat. În activitățile „Vacanței la bibliotecă” au fost cuprinși 30 de copii (doar 18 fuseseră înscriși inițial), iar organizatoarele - Florina Rotaru și Claudia Chebac – au reușit să îmbine armonios domeniile de cercetare cu jocurile.

{GOOGLE_AD_BOX1}

 

„Școala de vară” se află la a IV-a ediție și a cuprins teme de mare interes, cum ar fi cele legate de drepturile de autor și de proprietatea intelectuală, prezentate prin forme specifice vârstei copiilor. S-a insistat asupra înțelegerii „diferențelor între un brand și o marfă și activităților practice de a realiza o firmă și a comercializa produsele”, a explicat directorul Agnes Erich.

 

Referindu-se la achizițiile unităților de bibliotecă, Alexandru Ștefănescu a menționat că acestea s-au cifrat anul trecut la peste 3.900, cele mai multe din donații, și faptul că o treime dintre cititori sunt atașați de beletristică. Solicitările beneficiarilor se realizează în procent de 90% din fondurile documentare ale bibliotecii, iar celelalte solicitări se rezolvă prin alte biblioteci din țară.

 

 

 

Petre Drăguțoiu | [email protected]