14.10.2020 00:09

Florin Tuiu, președinte interimar la AJF Dâmbovița

Florin Tuiu, președinte interimar la AJF Dâmbovița
Galerie foto

❚ „În 30 de zile se convoacă Adunarea Generală, pentru alegerea unui nou președinte. În principiu, voi candida și eu”, a transmis Tuiu, care a preluat și responsabilitatea de a vorbi oficial în numele asociației ❚ „În principiu, mă gândesc să încerc. Eu mi-aș dori să înceapă activitatea la nivel de AJF, dar sunt cam sceptic. E dificil pentru fotbalul județean, pentru că nu știu cine ar fi dispus să plătească protocolul medical”, s-a exprimat Cristian Catană, care a îndeplinit funcția de secretar al asociației ❚ Un alt nume care va intra în premieră în cursa pentru poziția de președinte al AJF Dâmbovița este Ciprian Prisăcaru, fost arbitru, care a deținut mai multe funcții de conducere la nivelul sportului local, dar și ministerial. „Fotbalul județean are nevoie de un management performant ❚ Nu ar fi exclus ca pe lista candidaților să apară și Ionuț Iugulescu. „Momentan, sunt foarte ocupat cu clubul meu și nu prea sunt interesat de altceva, dar mai mă gândesc. O să văd, mai e până se fac alegeri”

 

COSTIN MIHAI

 


 

Întrunit luni după-amiază, Comitetul Executiv al Asociației Județene de Fotbal Dâmbovița l-a delegat pe vicepreședintele Florin Tuiu să conducă instituția sub formă de interimat. „În 30 de zile se convoacă Adunarea Generală, pentru alegerea unui nou președinte.Vom mai avea o ședință, prin care va trebui să luăm acordul autorităților competente, pentru ca membrii afiliați să-și poată vota noul conducător. Din punctul meu de vedere, îmi doresc cât mai repede convocarea Adunării Generale. În principiu, voi candida și eu”, a transmis Tuiu, care a preluat și responsabilitatea de a vorbi oficial în numele asociației, rămasă fără președinte după decesul lui Emil Tudor.

Catană: „Mă gândesc să încerc!”

Nu doar Florin Tuiu are intenții de candidatură, în lupta pentru șefia AJF Dâmbovița urmând să intre și alți competitori. „În principiu, mă gândesc să încerc. Eu mi-aș dori să înceapă activitatea la nivel de AJF, dar sunt cam sceptic. E dificil pentru fotbalul județean, pentru că nu știu cine ar fi dispus să plătească protocolul medical”, s-a exprimat Cristian Catană, care a îndeplinit funcția de secretar al asociației, până în momentul în care a fost blocat de către Comisia de Etică și Disciplină a FRF, care l-a sancționat în „Dosarul deghizaților”. Rămâne de văzut dacă va avea drept de candidatură, după ce și-a asumat drumul reabilitării. A solicitat o eșalonare a sancțiunii financiare, în cuantum de 250.000 lei, și-a ispășit suspendarea de doi ani și a susținut testele pentru a reveni în arbitraj. La ultimele alegeri a făcut lobby pentru Emil Tudor, care, ulterior, l-a îndepărtat.

Prisăcaru: „E nevoie de experiență managerială și de integritate morală”

Un alt nume care va intra în premieră în cursa pentru poziția de președinte al AJF Dâmbovița este Ciprian Prisăcaru, fost arbitru, care a deținut mai multe funcții de conducere la nivelul sportului local, dar și ministerial. „Fotbalul județean are nevoie de un management performant și de o persoană care să își asume această muncă foarte grea pentru însănătoșirea fenomenului fotbalistic. Cred că este nevoie, mai ales, de experiență managerială și de integritate morală, principii pe care se poate construi sănătos, dar și de vizibilitate locală și națională. Fotbalul județean trebuie să aleagă drumul spre performanță!”.

Ionuț Iugulescu: „Nu prea sunt interesat, dar mai mă gândesc!”

Nu ar fi exclus ca pe lista candidaților să apară și Ionuț Iugulescu. „Momentan, sunt foarte ocupat cu clubul meu și nu prea sunt interesat de altceva, dar mai mă gândesc. O să văd, mai e până se fac alegeri”, a vorbit și Ionuț, singurul care l-a înfruntat onorabil pe defunctul Emil Tudor la ultimele alegeri. Cât îl privește pe vărul său, Ciprian Iugulescu, nu ar fi exclus să se bage și el.

Începe Liga a 4-a la Brașov, la Hunedoara se joacă

La nivel național, sunt AJF-uri care iau în calcul la modul serios reluarea competiției la Liga a 4-a, cum este cel din Brașov. „Campionatul stă să înceapă undeva în jurul datei de 21 octombrie, cu opt echipe la start, care și-au exprimat dorința de a juca, respectând protocolul medical în vigoare. Vom începe cu o testare, iar primele patru meciuri se vor juca pe parcursul a 14 zile, miercuri – sâmbătă, miercuri – sâmbătă. După aceea vom vedea, în funcție de situație, dacă se mai face o testare sau vom juca în primăvară restul meciurilor. Am insistat ca și campionatul trecut să se termine pe teren, și așa s-a întâmplat”, a transmis Liviu Nicolae, antrenor la Steagu Roșu Brașov, în cadrul emisiunii Sport Show, la Columna TV. Competiția a început deja la Hunedoara, cu 10 echipe la startul Ligii a 4-a.