14.01.2022 00:08

Flacăra Zăvoiu este pe primul loc în Seria Vest

Flacăra Zăvoiu este pe primul loc în Seria Vest
Galerie foto

* Liderul Seriei Vest din Liga a 5-a s-a descurcat bine și în faza județeană a Cupei României, unde a ajuns până în optimile de finală ale competiției

 

La fel ca în Seriile Nord și Sud, lupta pentru promovare din Seria Vest este foarte interesantă în acest sezon de Liga a 5-a. S-au jucat multe partide spectaculoase, s-au marcat multe goluri și nici măcar o formație nu a scăpat fără să cunoască gustul înfrângerii în acest tur de campionat. Flacăra Zăvoiu, FC Potlogi și Dinamo Odaia Turcului se clasează pe podium în acest moment, dar rămâne aproape și Săgeata Braniște. Echipa din Zăvoiu conduce clasamentul, având trei lungimi distanță în fața formațiilor din Potlogi și Odaia Turcului.

Parcurs bun

Flacăra Zăvoiu a obținut 37 de puncte din 14 meciuri, înregistrând o remiză, 1-1 cu Dinamo Odaia Turcului, și o înfrângere, 0-1 cu FC Potlogi. Cele 12 victorii obținute au fost obținute în fața următoarelor echipe: Unirea Cobia (9-0), Viitorul Tomșani (4-2), Spicul Jugureni (2-1), Viitorul Străoști (5-0), AS Corbii Mari (5-0), Petrolul Răscăeți (3-1), Olimpia Picior de Munte (2-1), Sportul Mogoșani (2-1), Neajlovul Puntea de Greci (5-0), Săgeata Braniștea (8-2), Voința Ionești (16-0) și Olimpia Morteni (3-0 la „masa verde”). Chiar dacă ocupă primul loc în clasament, Flacăra are doar al treilea cel mai bun atac din serie, cu 65 de goluri marcate. În schimb, formația din Zăvoiu are cea mai bună defensivă din campionat, cu doar 10 goluri primite.

Au jucat în optimile cupei

Liderul Seriei Vest s-a descurcat bine și în faza județeană a Cupei României. În primul tur, Flacăra a trecut cu 8-2 de Sportul Mogoșani, în turul doi a învins cu 4-2 după loviturile de departajare pe Dinamo Odaia Turcului, iar în 16-imi a depășit clar pe CSM Fieni, 5-2. În optimi, Flacăra Zăvoiu a întâlnit AFC Brezoaele, una dintre cele mai bune echipe din Liga a 4-a. După 90 de minute, scorul a fost 3-3, același rezultat s-a păstrat și după prelungiri, dar echipa din Brezoaele s-a impus cu 7-4 după loviturile de departajare și Flacăra a părăsit competiția KO.

Cosmin Sava