22.11.2022 00:10

Flacăra merită mai mult

Flacăra merită mai mult
Galerie foto

Săptămâna trecută a fost una plină pentru suflarea fotbalistică morenară, întrucât autoritățile locale au pregătit șase zile pline de evenimente, prin care s-a sărbătorit centenarul Flacăra Moreni. O istorie bogată, diversă, plină de momente fericite, dar și clipe extrem de dificile, pe care morenarii au onorat-o prin diverse activități, de la turneul de fotbal dedicat tinerilor fotbaliști din oraș, până la un spectacol de lumini și lasere pe stadion, prin care a fost închisă săptămâna dedicată celor 100 de ani ai clubului morenar.

Am văzut mulți fotbaliști uriași, care s-au bucurat să se revadă, însă am simțit și o mică durere a acestora, faptul că Flacăra nu joacă măcar în eșalonul secund. A fost o săptămână interesantă și, chiar dacă au mai existat mici scăpări organizatorice, autoritățile locale trebuie apreciate, pentru că au încercat să sărbătorească centenarul, așa cum au putut mai bine. Sărbătoarea s-a încheiat, iar acum persoanele implicate trebuie să analizeze bine situația și să vadă ce îmbunătățiri pot fi făcute, astfel încât Flacăra Moreni să își desfășoare activitatea cât mai bine.

S-au făcut lucrări de modernizare în zona superioară a clădirii de la Tribuna 1 și sper ca acestea să nu se oprească aici, ci să ajungă în zona inferioară, a vestiarelor, pentru ca echipa actuală să beneficieze de condiții moderne, să nu mai fie nevoie să se schimbe în vestiarele de la sala de sport, din vecinătatea stadionului. Echipa pregătită de Gabi Paraschiv se află în lupta pentru un loc de play-off și trebuie sprijinită și mai mult, astfel încât să ajungă în primele patru echipe din serie, unde ar putea ataca ulterior un loc de baraj pentru promovarea în liga secundă. Istoria clubului morenar obligă la lupta pentru promovarea în Liga a 2-a.

Este greu, pentru că sunt lipsuri mari, atât din punct de vedere al infrastructurii, cât și financiar, întrucât este greu de crezut că autoritățile locale pot susține singure o prezență în eșalonul secund. Sportiv, Flacăra nu arată rău, dar este greu să speri la mai mult, când în fiecare sezon echipele care luptă pentru promovare au și prime de joc, iar motivația adversarilor este mai mare, în timp ce gruparea morenară se bazează doar pe salariile de bază.

Aici ar trebui sprijinită echipa, de către persoane din mediul privat, pentru că sunt destule persoane în Moreni, dar și în apropierea orașului, care ar putea pune umărul la ridicarea formației morenare. Ca morenar, nu îmi doresc decât să mai dispară din orgoliile locale, iar dacă anumite persoane nu doresc să ajute această echipă, măcar să nu mai pună piedici, pentru că este păcat de istoria echipei. Flacăra merită mai mult!

 

 

Cosmin Sava