16.09.2022 00:10

Flacăra, aproape să producă surpriza cu Steaua

Flacăra, aproape să producă surpriza cu Steaua
Galerie foto

* Chiar dacă au fost conduși, elevii lui Paraschiv au avut forța să revină, ba chiar au trecut în avantaj, însă un gol primit în prelungiri a împins jocul către cele două reprize suplimentare.

 

COSMIN SAVA


 

S-a vorbit toată săptămâna despre meciul dintre Flacăra Moreni și CSA Steaua București, din turul 3 al Cupei României, iar partida disputată miercuri pe bătrâna arenă morenară nu a dezamăgit. Stadionul a fost luat cu asalt de suporteri, iar pe teren a fost spectacol și dramatism. Chiar dacă au fost conduși, elevii lui Paraschiv au avut forța să revină, ba chiar au trecut în avantaj, însă un gol primit în prelungiri a împins jocul către cele două reprize suplimentare, iar mai apoi către loviturile de departajare, unde steliștii au fost mai inspirați.

Meci frumos

Flacăra a început jocul în atac, însă Iliescu a trimis peste cu o lovitură de cap(7), iar șutul lui Niculăescu a fost apărat(17). La poarta cealaltă, steliștii au deschis scorul la prima ocazie, prin Enceanu, cel care l-a învins pe Ștefan cu un șut din afara careului(28). Portarul morenar s-a revanșat la șutul lui Gheorghe, când a avut o intervenție frumoasă(39). Flacăra a marcat, prin Oancea, dar golul nu a contat pentru că centralul a fluierat fault la Niculăescu, în loc să lase avantaj pentru morenari(42), iar lovitura liberă a lui Matei a fost scoasă(44). Chiar dacă Steaua a început mai bine partea secundă și a avut ocazii prin Drăghici(50), Chipirliu(52), Oroian(61), Sabău(67) sau E.Pacionel(68), Flacăra a reușit să întoarcă scorul în cateva minute. Băltăreț a egalat din lovitură liberă(80), iar Niculăescu a adus formația morenară în avantaj după ce l-a depășit ușor pe Sabău și a finalizat pe lângă Iancu(81). Steaua a forțat egalarea, a ratat prin Trică(82), însă a dat lovitura în prelungiri, prin Ș. Pacionel(90+4).

Vîrtej a ratat la penalty-uri

În prelungiri, Flacăra nu a mai reușit să fie periculoasă, dar a reușit să reziste eroic ținând cont că a evoluat cu un om mai puțin încă din finalul celor 90 de minute. Steaua a ratat ocazii uriașe, prin Enceanu(93, 105), Trică(100, 103, 114),  Gugu(109) și Sabău(119), scorul a rămas 2-2, astfel, s-a trecut la loviturile de departajare. Au marcat pentru Steaua Ștefan Bodișteanu, Alexandru Sabău, Tsvetelin Chunchukov, Darius Oroian și Atanas Trică. Pentru Flacăra au înscris Dragoș Cernea, Claudiu Niculăescu și Flavius Nicolae și a ratat Viorel Vîrtej. Flacăra a ieșit din Cupa României, însă a făcut-o cu fruntea sus și promite multe lucruri frumoase în această stagiune.

Caseta tehnică

Stadion: Flacăra. Spectatori: 2800. Au marcat: Băltăreț(80), Niculăescu(81)/Enceanu(28), Ș.Pacionel(90+4). Cartonașe galbene: G.Negrea(87), Cernea(117), Paraschiv(120)/Gugu(22), Sima(45+2), Drăghici(117). Cartonașe roșii: Neacșu(89), Oaie(115). Au arbitrat: Claudiu Marcu(Constanța), Alexandru Filip(Constanța) și Gheorghiță Bălan(Pitești). Observator arbitri: Nicolae Marodin(București). Observator joc: Dragoș Ionescu(București).

Flacăra:  Ștefan- Ilie(40 Niță), Matei, Cernea, Băltăreț- Vîrtej, G.Negrea, Drăgan(73 Predescu)-Oancea(64 Nicolae), Iliescu(73 Neacșu), Niculăescu. Antrenor: Gabriel Paraschiv.

Steaua: Iancu-D. Oroian, Gugu, Al. Sabău, Al. Sima(75 Ilie) – Em. Pacionel(75 Bodișteanu), Enceanu, Bărbulescu(82 Chunchukov), Dr. Gheorghe(46 Drăghici) – A. Trică, Chipirliu(64 Ș.Pacionel). Antrenor: Daniel Oprița.