07.08.2015 00:17

Fiscul taie... craca evazioniștilor

Fiscul taie... craca evazioniștilor
Galerie foto

❚ „Se creau niște firme fantomă, lucrau câteva luni, facturau foarte mult, celelalte societăți din țară și din județ deduceau TVA, acesta nu era plătit niciodată... și până la urmă tot contribuabilul de bună credință trebuia să plătească. Așa scăpăm de acești evazioniști”, a explicat directorul AFP Dâmbovița, ec. Emilian Rusu

VIOLETA STANCIU


Barieră de prevenție în ceea ce privește înregistrarea plătitorilor în scopuri de TVA! Măsura a fost luată de ANAF încă de la începutul acestui an, iar rezultatele nu au întârziat să apară. Impunerea unor condiții stricte la înregistrarea în scopuri de TVA a agenților economici a condus la trierea drastică a acestora și la reducerea evaziunii fiscale în acest domeniu.

Astfel, în perioada 1 februarie - 30 iunie a.c., dintre cele 251 de solicitări de înregistrare în scopuri de TVA, înscrise la Administrația Finanțelor Publice Dâmbovița, numai 40% au mers mai departe, reușind să treacă de condițiile drastice și să se înregistreze în scopuri de TVA. Ceilalți, din restul de 60%, au căzut „examenul” destul de dur impus de ANAF.

„S-a făcut trierea. Am reușit încet-încet să evităm să mai înregistrăm în scopuri de TVA tot felul de agenți economici care poate vroiau să se certe cu legea. Am avut două situații cu interpuși. Se creau niște firme fantomă, lucrau câteva luni, facturau foarte mult, celelalte societăți din țară și județ deduceau TVA, acesta nu era plătit niciodată... și până la urmă tot contribuabilul de bună credință trebuia să plătească. Așa scăpăm de acești evazioniști. Acum nu spun, că poate or mai scăpa, că suntem și noi la început, dar criteriile sunt destul de bune la ora actuală”, ne-a precizat directorul AFP Dâmbovița, ec. Emilian Rusu.

Acesta a recunoscut totuși că mai sunt societăți care nu au primit notă de trecere... „poate și din cauza criteriilor care sunt în suportul tehnic al calculatorului, mai ales cele de transport”, crede șeful Fiscului dâmbovițean.