09.09.2014 00:18

Fiscul, la mâna lichidatorilor

Fiscul, la mâna lichidatorilor
Galerie foto

❚ Potrivit directorului Administrației Financiare Dâmbovița, ec. Emilian Rusu, la masa credală, în adunarea creditorilor, se hotărăște cum se sting obligațiile și ale cui ❚ Reorganizarea unei societăți comerciale și faptul că lichidatorii dictează regulile întârzie executarea silită, astfel că Fiscul are de așteptat uneori mult și bine până își recuperează debitele

VIOLETA STANCIU


Reorganizarea unei societăți comerciale, „piedică” în calea executării silite! Aceasta este problema principală cu care se confruntă inspectorii fiscali atunci când au de recuperat debite importante de la firmele aflate în procedura insolvenței.

În acest caz, regulile jocului le dictează lichidatorii care hotărăsc modul de stingere a obligațiilor fiscale.

 

{GOOGLE_AD_BOX1}

 

În momentul reorganizării, creditul fiscal este predat lichidatorilor

„O mare problemă este că în momentul în care un agent economic intră în reorganizare nu mai putem să aplicăm măsuri de executare silită. Nu că ne pare rău, nouă ne convenea să vină cu banii la bugetul de stat, dar în momentul respectiv creditul fiscal nu facem altceva decât să-l predăm lichidatorilor. În acest caz o mare problemă este și cu stingerea obligațiilor, pentru că discutăm altfel. La masa credală se hotărăște în adunarea creditorilor cum se sting obligațiile, ale cui. Sunt mai multe etape, iar noi în momentul respectiv suntem la mâna lichidatorilor”, a precizat ec. Emilian Rusu, directorul Administrației Financiare Dâmbovița.