14.08.2014 00:17

Fiscul dâmbovițean se luptă cu sechestrele nevandabile

Fiscul dâmbovițean se luptă cu sechestrele nevandabile
Galerie foto

❚ Administrația Financiară Dâmbovița nu reușește să-și recupereze datoriile de la debitori, în ciuda tuturor măsurilor asiguratorii instituite ❚ În opinia directorului Fiscului dâmbovițean, ec. Emilian Rusu, există și o explicație, și anume: criza economică nu și-a spus ultimul cuvânt: „Există un blocaj. Nu sunt bani în piață. Am informații din piață, de la agenții economici, că lucrurile nu merg”

VIOLETA STANCIU


 

Sechestre pe bandă rulantă! Pentru că nu reușește să-și recupereze creanțele de la unii debitori, Fiscul dâmbovițean a trecut „în forță” la instituirea de măsuri asiguratorii, punând sechestre pe bunurile mobile sau imobile ale agenților economici răuplatnici.

Însă problema principală cu care se confruntă inspectorii fiscali dâmbovițeni este că bunurile respective se valorifică foarte greu, iar licitațiile trebuie reluate până la obținerea celui mai bun preț.

{GOOGLE_AD_BOX1}

 

„Ceva nu merge în piață”

„Sunt foarte multe sechestre. Acest lucru înseamnă că ceva nu merge în piață. Nu reușim să încasăm și atunci recurgem la metoda aceasta, de a ridica bunurile și a le scoate la vânzare, prin licitație. Bunurile se vând greu, nu mai sunt vandabile. Am avut sechestre pe apartamente, mașini (autoturisme sau de tonaj mare), terenuri, tot felul de bunuri mobile și imobile. Avem obligația, conform Codului de Procedură Fiscală, să reluăm licitațiile până la obținerea celui mai bun preț oferit”, ne-a precizat ec. Emilian Rusu, directorul Administrației Financiare Dâmbovița.

 

„Omul se rezumă doar la nevoile de bază”

În opinia acestuia, criza economică nu și-a spus încă ultimul cuvânt în țara noastră.

„Există un blocaj. Nu sunt bani în piață. Nu este o situație fericită nici pentru agentul economic. Eu am informații din piață, de la ce spun agenții economici, cum că lucrurile nu merg. Omului îi este frică să mai investească, să mai achiziționeze ceva, se rezumă doar la nevoile de bază, de hrană”, a conchis directorul Emilian Rusu.