15.11.2012 00:20

Firmele din familia Nașului PDL au înghițit dintr-o îmbucătură 117 miliarde de la Elena Udrea

Firmele din familia Nașului PDL au înghițit dintr-o îmbucătură 117 miliarde de la Elena Udrea
Galerie foto

❚ Un document al Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului arată cum, printr-un singur ordin de plată, nu mai puțin de 117 miliarde lei vechi au luat în anul 2010 calea câtorva firme portocalii din Dâmbovița și Prahova, fiefurile SRL-urilor apropiate Elenei Udrea și Robertei Anastase ❚ Prin OP 829 / 29.12.2010, din pixul Elenei Udrea au plecat sume uriașe de bani publici pentru lucrări de pietruire realizate de firme portocalii din familia PDL sau “paravanelor” acestora: printre acestea, CAST SRL și POTENTIAL CONS SRL au încasat “grosul” de 100 de miliarde ❚ Firma SC PROCOR SA, controlată de familia Nașului PDL Florin Popescu, a primit și ea de la ministerul Elenei Udrea o porție grasă de câteva sute de milioane lei vechi ❚ Cum sumele au ajuns întâi în conturile Consiliului Județean Dâmbovița, condus de același Florin Popescu, punem din nou întrebarea: cum rămâne cu situația “conflictului de interese de tip penal” despre care vorbea actualul șef al A.N.I., Horia Georgescu?

 

 

Îmbogățit cu aproape 100 de miliarde lei vechi din lucrările finanțate în Dâmbovița prin OG 7/2006, Nașul PDL Florin Popescu nu s-a dat înlături nici de la fondurile guvernamentale disponibile prin HG 577/1997. Firmele portocalii au fost alimentate din plin cu banii publici din vistieria ministerului condus de Elena Udrea, pe filiera Consiliului Județean Dâmbovița, patronat “democratic” de baronul PDL Florin Popescu. Este individul care se încuia cu poliția comunitară în sediul PDL de frica întrebărilor noastre.

 

Doar că, vorba colegului jurnalist Silviu Mânăstire în deja celebra pastilă “Dosar de candidat” de la Realitatea TV, Nașul PDL Florin Popescu s-a tăiat ca maioneza, cam repede, iar adevărul despre devalizarea bugetului CJ Dâmbovița iese în aceste zile la suprafață. Ca un făcut, exact în această perioadă de mare lamentare a candidaților PDL în legătură cu lipsa banilor publici din timpul guvernării Băsescu-Boc, am descoperit un document extrem de interesant al Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului.

 

Gașca firmelor din clica Udrea-Popescu-Anastase a dat un tun de 117 miliarde lei vechi

Am aflat așadar că, printr-un singur ordin de plată al MDRT-ului condus de Elena Udrea, peste 117 miliarde lei vechi au luat calea Consiliului Județean Dâmbovița doar pentru a intra în conturile unor firme portocalii, binecunoscute pentru afinitatea patronilor lor, oameni “cu nașul în suflet”, pentru contractele cu statul român.

{GOOGLE_AD_BOX1}

Campioane la încasarea de fonduri guvernamentale pe filiera Nașului PDL Florin Popescu sunt firmele CAST SRL (apropiată Robertei Anastase) și POTENȚIAL CONS SRL (apropiată consilierului județean PDL Ioan Folescu și deputatului PDL Georgică Dumitru). CAST a primit, numai ea, peste 70 de miliarde lei vechi, iar împreună cu POTENȚIAL CONS SRL încă vreo 30 de miliarde lei vechi.

 

Alte câteva nume de SRL-uri alimentate de CJ Dâmbovița din banii primiți de la ministerul patronat de Elena Udrea sunt SC SCT BUCUREȘTI - 1,29 miliarde lei vechi, SC CHIRULI ANDREA SRL 1,28 miliarde lei vechi, SC RATELEN CLUB SRL - 5,7 miliarde lei vechi și SC VIAROM - 6,62 miliarde lei vechi.

 

 

Filiere ale alimentării firmei PROCOR SA cu bani de la CJ Dâmbovița

În tabelul firmelor dâmbovițene alimentate de Ministerul Turismului prin CJD găsim și “resturile” rămase de la masa bogaților. Dar până și ele au ajuns tot în… “burțile” lor. I-am mai remarcat pe “regii asfaltului” de Dâmbovița, COREL și COBADI IMPEX, cu 110 milioane lei vechi și, respectiv, 800 de milioane lei vechi. SC COBADI IMPEX SRL este, însă, firma despre care ziariștii de la “Jurnal de Dâmbovița” au descoperit că achiziționa produse de balastieră de la SC PROCOR SA, firmă controlată de familia Nașului PDL Florin Popescu.

 

O altă firmă alimentată de ministerul Elenei Udrea este societatea CJ Dâmbovița, LDP SA, beneficiară a unei porții de 533 milioane lei vechi, cea despre care Corpul de Control al premierului Boc (!) a descoperit că a încheiat nelegal contracte pentru produse de balastieră tot cu firma PROCOR a familiei lui Florin Popescu. De altfel, PROCOR SA, administrată “cu puteri depline” (așa stă scris în Monitorul Oficial!) de tatăl lui Florin Popescu, se află și ea în lista MDRT cu “numai” 308 de milioane lei vechi. Suma totală plecată printr-un singur Ordin de Plată din conturile Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului, condus de Elena Udrea, se ridică la 11.763.120,00 - adică peste 117 miliarde lei vechi dintr-o lovitură.

 

Andrei Vasiliu | [email protected]