22.08.2014 00:25

Firmele cu activitate silvică, luate la... despicat

Firmele cu activitate silvică, luate la... despicat
Galerie foto

❚ Au fost vizate tăierile ilegale de arbori și eventualele infracțiuni de evaziune fiscală în domeniu ❚ Echipele de control au acționat simultan, la sediile sociale, la puncte de lucru și de exploatare a masei lemnoase, depozite și gatere, fiind verificate activitățile desfășurate de peste 40 de societăți comerciale ❚ În Dâmbovița, a intrat la control zona Pietroșița, fiind luate la puricat patru societăți cu profil silvic ❚ Pentru toate acțiunile de ieri au fost angrenați 200 de polițiști, 150 inspectori silvici, 140 de inspectori antifraudă fiscală, 66 comisari din cadrul Gărzii de Mediu și 230 de jandarmi

CORVIN DUMITRICĂ

 


 

Poliția Română a efectuat ieri, 21 august a.c., 82 de descinderi în 11 județe și în municipiul București în cadrul unei acțiuni de amploare pentru prevenirea și combaterea ilegalităților în domeniul silvic. Au fost vizate tăierile ilegale de arbori și eventualele infracțiuni de evaziune fiscală în acest domeniu.

{GOOGLE_AD_BOX1}

Echipele de control au acționat simultan, la sediile sociale, la puncte de lucru și de exploatare a masei lemnoase, depozite și gatere, fiind verificate activitățile desfășurate de peste 40 de societăți comerciale cu obiect de activitate în exploatarea, prelucrarea, transportul și comercializarea lemnului și mai multe persoane fizice.

Pietroșița… la control!

În acțiunile desfășurate pe raza județului Dâmbovița au fost angrenați șase polițiști specializați în investigarea fraudelor și ordine publică, sprijiniți de un specialist din cadrul Direcției de Investigare a Fraudelor din Inspectoratul General al Poliției Române, patru inspectori silvici, patru inspectori antifraudă fiscală din cadrul D.G.A.F. și doi comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

Controlul a vizat patru societăți comerciale situate pe raza comunei Pietroșița și a constat în verificarea circuitului parcurs de la tăiere la prelucrarea și comercializarea lemnului, fiind efectuate controale în teren, precum și asupra tuturor documentelor existente.

Patronul unuia dintre gaterele controlate ne-a declarat: „Este un control cu o anumită tematică. Oamenii își fac datoria. La mine deocamdată fac verificări”. În activitățile de ieri au fost angrenați 200 de polițiști, 150 de inspectori silvici, 140 de inspectori antifraudă fiscală din cadrul D.G.A.F., 66 de comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu și 230 de jandarmi.