06.03.2015 00:16

Firme mai multe, PFA mai puține la Registrul Comerțului

Firme mai multe, PFA mai puține la Registrul Comerțului
Galerie foto

❚ Comerțul cu ridicata și cu amănuntul este domeniul de activitate preferat atât de firmele românești, cât și de cele străine și de PFA înregistrate la ORC Dâmbovița

VIOLETA STANCIU


În primele două luni din acest an s-au înmatriculat la Oficiul Registrului Comerțului (ORC) Dâmbovița 150 de agenți economici – persoane juridice, ceea ce reprezintă o creștere de 15% față de aceeași perioadă a anului 2014. Persoanele fizice înmatriculate la ORC înmatriculate în acest an în județul Dâmbovița, în număr de 192, înregistrează o ușoară scădere (de 5%) față de aceeași perioadă a anului trecut. Atât persoanele fizice, cât și cele juridice au preferat, ca domeniu de activitate, comerțul cu ridicata și cu amănuntul. Acesta se află pe primul loc în preferințele „investitorilor” autohtoni.

„Din punct de vedere al domeniilor de activitate preferate de înmatriculările din anul acesta, la persoane juridice pe primul loc se situează comerțul cu ridicata și amănuntul, urmat de transport și depozitare, construcții, industria prelucrătoare și activitățile profesionale, științifice și tehnice. La persoane fizice domeniile de activitate preferate de cei care s-au înmatriculat anul acesta sunt comerțul cu ridicata și amănuntul, agricultură, silvicultură și pescuit, activitățile profesionale științifice și tehnice și alte activități de servicii, la egalitate cu construcțiile”, a precizat jr. Smaranda Brebeanu, directorul ORC Dâmbovița.

10 societăți cu capital străin, înregistrate în Dâmbovița în 2015

O ușoară creștere (de circa 15%) față de 2014, s-a înregistrat și la înmatricularea societăților comerciale cu capital străin. Astfel, în primele două luni din acest an la ORC Dâmbovița s-au înmatriculat 10 societăți cu capital străin. Din punct de vedere al domeniilor de activitate preferate de străini, pe primul loc se află tot comerțul cu ridicata și cu amănuntul, urmat de agricultură, silvicultură și pescuit, hoteluri și restaurante, industria prelucrătoare. Străinii care au ales județul Dâmbovița ca oportunitate de investiție provin din Turcia, China, Italia și Republica Moldova.