07.02.2023 00:15

Finanțarea pentru trei proiecte prin PNRR

Finanțarea pentru trei proiecte prin PNRR
Galerie foto

Vești importante pentru comuna Dobra! Administrația publică locală mai bifează o reușită în acest început de an. Primarul Daniel Nica a anunțat că recent a fost aprobat prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) proiectul în cadrul căruia vor fi modernizate trei obiective importante din localitate. Este vorba despre  reabilitarea moderată a Primăriei  și a căminelor culturale din satele Dobra și Mărcești!

„Încă un proiect important pentru comuna noastră a fost aprobat prin PNRR!”

Este vorba despre reabilitarea moderată a Primăriei și a căminelor culturale din Dobra și Mărcești!  Astfel, la clădirile menționate mai sus se vor monta panouri fotovoltaice, sistem de încălzire modern, se vor înlocui elemente de tâmplărie, se vor izola plăcile de la acoperiș și se vor placa pereții ( acolo unde este cazul). Valoarea proiectului este de 1.484.549,37 lei, din fonduri europene. Pentru început a fost aprobată finanțarea, dar contractul nu a fost încă semnat. Facem parte din lista celor aprobate”, a fost anunțul primarului comunei Dobra, Daniel Nica.

De asemenea, în perioada următoare, la Dobra vor fi  finalizate proiectele aflate în derulare, cum ar fi „Asigurarea scurgerii apelor în satul Dobra și satul Mărcești”, care vor fi finalizate anul acesta, proiect derulat prin Programul Județean de Dezvoltare Locală. Totodată, prin PJDL  mai este de finalizat un teren multi-sport în satul Dobra și este în curs de execuție cu un al doilea teren multi-sport în satul Mărcești. Acestea au fost amenajate în curțile școlilor, pentru a deservi atât elevii cât și ceilalți din localitate .

„Am realizat așa cum am promis două locuri de joacă pentru copii,  la standarde europene în ambele sate și în funcție de buget mai venim cu modernizarea acestor spații pe care le  găzduiesc. Am realizat reparația drumurilor comunale  și intenționăm montarea de limitatoare de viteză pentru a evita eventualele pericole”, a mai transmis primarul comunei Dobra, Daniel Nica.

Ștefan Khalil