28.03.2017 00:17

Final în etapa județeană a Concursului Național "Made for Europe"

Final în etapa județeană a Concursului Național
Galerie foto

❚ Cele 10 școli participante din județ au expus panouri de prezentare a proiectului și a produselor finale înscrise în concurs, proiecte realizate de elevi și de profesori în cadrul Programului Erasmus + al Comisiei Europene, aflat în al patrulea an de desfășurare ❚ Elevii calificați vor reprezenta unitățile școlare și județul Dâmbovița la etapa națională, care va fi organizată de Ministerul Educației Naționale în luna aprilie a.c., gazdă fiind Inspectoratul Școlar al județului Dolj

VIRGIL VOINESCU


Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Dâmbovița a organizat, la finalul săptămânii trecute, la Școala Coresi din Târgoviște, etapa județeană a Concursului Național „Made for Europe” - ediția a XI-a. La manifestare, alături de concurenți și de comisia de evaluare, au luat parte conducerea ISJ Dâmbovița, prof. Sorin Ion - inspector general și prof. Gabriela Istrate - inspector adjunct, dar și alte cadre didactice din cele 10 școli participante, cu un număr de 25 de produse realizate de elevi și profesori. Cele 10 școli au expus panouri de prezentare a proiectului și a produselor finale înscrise în concurs, proiecte realizate de elevi și de profesori în cadrul Programului Erasmus + al Comisiei Europene, aflat în al patrulea an de desfășurare. Membru în comisia de evaluare și proiecte educaționale, prof. Valentin Stancu, a explicat prevederile regulamentului de concurs și a precizat că ordinea intrării în competiție a fost stabilită de momentul înscrierii. Astfel, primii în concurs au fost elevii Școlii Gimnaziale Cricov Valea Lungă.

„Prin proiectele de parteneriat european, școlile dâmbovițene au fost veritabili ambasadori ai României și ai județului nostru în Europa, contribuind an de an la promovarea unei imagini pozitive a țării noastre și a valorilor școlii românești. Aceste parteneriate au vizat, în principal, formarea de competențe cheie, au favorizat crearea unor rețele de parteneri, au promovat valorile naționale și europene, antrenând copii, tineri, profesori și părinți în exercițiul existenței împreună într-o Europă unită”, a precizat Valentin Stancu.

La finalul concursului „Made for Europe”, cele mai bune produse, selectate de juriul de concurs, au fost cele ale elevilor: Dumitru Antonia Maria - Școala Gimnazială „Ion Mareș” Vulcana Băi; Pavelescu Liliana Andreea – Colegiul Național „I. Văcărescu” Târgoviște, iar pentru liceu s-au calificat: Petre Bianca Georgiana – Colegiul Național „N. Titulescu” Pucioasa, Dumitru Teodor – Colegiul Economic „I. Ghica” Târgoviște și Dumitru Alexandra – Colegiul Național „C. Cantacuzino”. Elevii calificați vor reprezenta unitățile școlare și județul Dâmbovița la etapa națională, care va fi organizată de Ministerul Educației Naționale în luna aprilie a.c., gazdă fiind Inspectoratul Școlar al județului Dolj.