21.12.2021 00:14

Final de Forum național

Final de Forum național
Galerie foto

Palatul Brâncovenesc din Potlogi, din Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească”, a gîzduit, duminică, 19 decembrie a.c., un moment de final al ediției a 3-a a Forumului Național Cultural „Brâncoveniana”. De fapt, a fost vorba despre un bis al Galei premiilor concursului de poezie patriotică „Sub crucea Sfântului Martir Brâncoveanu”, secțiune a Forumului, bis prilejuit de apariția editorială a volumelor câștigătorilor acestei întreceri poetice: Trofeul „Brâncoveniana” – „Noi, imperfecții”, de Vasile Toma; Premiul I – „Neliniști”, de Dimitrie-Sorin Pană; Premiul II – „Cu florile amintirii la ureche”, de Ionică Brandabur; Premiul III – „Nerostitele cuvinte”, de Florentina Chifu. Este bine de amintit, au fost subvenționate de Primăria comunei Potlogi , inițiativa lăudabilă, deci, aparținând profesoarei Valentina Vasile, președinta Cenaclului cultural „George Coandă”, și primarului, profesorul Nicolae Catrina.

Acest bis al galei a fost, în realitate, lansarea acestor volume premiu. Și pentru ca momentul să fie învăluit de magia apropiată a Crăciunului, o corală a Colegiului Național „Mihai Eminescu” din București și grupul vocal de eleve al Asociației „Zestrea Satului” din Târgoviște au oferit emoționante concerte de colinde îndelung aplaudate. Apoi, binecunoscuta actriță Doina Chițescu a susținut cu pasiune un recital poetic întru nașterea Mântuitorului.

Președintele Forumului Național Cultural „Brâncoveanu”, scriitorul prof.dr. George Coandă, a semnificat însemnătatea strămoșeștilor datini de Crăciun ale românilor, oricât ar vrea să le facă uitate, la ordin, niște funcționari neomarxiști de la Bruxelles, iar președintele Juriului Concursului de Poezie, poetul Marian Ilie, a reoficiat Gala de premiere. Dar sufletul întregului final al Forumului a fost profesoara Valentina Vasile, care nu și-a precupețit energiile pentru excelenta organizare a acestei manifestări culturale devenite tradițională.

 

 

George Coandă