04.03.2021 00:10

Final de aventură în Cupa României

Final de aventură în Cupa României
Galerie foto

❚ După victoria din campionat în fața oltenilor, așteptările din partea echipei pregătie de Emil Săndoi erau ridicate, însă Chindia nu a mai repetat prestația bună din Liga I și s-a văzut eliminată din competiția KO ❚ Trupa târgovișteană a evoluat slab. A reușit să fie periculoasă doar în startul meciului, prea puțin pentru a o elimina pe Universitatea Craiova. ❚ Oaspeții au reușit să puncteze prin Cîmpanu, cel care a profitat de greșeala lui Dumitrașcu și l-a învins pe Moldovan cu un șut la colțul scurt ❚ Tot Universitatea Craiova a fost mai periculoasă și în finalul meciului, însă Moldovan l-a blocat bine pe Cîmpanu, iar mai apoi Tudorie a șutat puternic în bară

 

COSMIN SAVA


Chindia Târgoviște a avut parte de un nou duel cu Universitatea Craiova, de această dată în sferturile de finală ale Cupei României. După victoria din campionat în fața oltenilor, așteptările din partea echipei pregătie de Emil Săndoi erau ridicate, însă Chindia nu a mai repetat prestația bună din Liga I și s-a văzut eliminată din competiția KO. Trupa târgovișteană a evoluat slab. A reușit să fie periculoasă doar în startul meciului, prea puțin pentru a o elimina pe Universitatea Craiova, una dintre cele mai bune echipe ale țării. Atenția se îndreaptă acum spre campionat, acolo unde Chindia urmează să întâlnească Sepsi Sfântu Gheorghe, în deplasare, mâine, de la ora 17.30.

Repriză echilibrată

Prima repriză a început interesant, iar prima ocazie importantă a jocului a avut-o Chindia. Iacob, jucătorul care a marcat golul victoriei în meciul din campionat, a trimis mingea în transversală cu o lovitură de cap (8). Craiova a oferit replica prin Marius Constantin, care a reluat din cădere, peste poarta lui Moldovan, fază la care oltenii au solicitat și acordarea unei lovituri de pedeapsă (18). Oaspeții au reușit să puncteze prin Cîmpanu, cel care a profitat de greșeala lui Dumitrașcu și l-a învins pe Moldovan cu un șut la colțul scurt (25), acesta fiind scorul la pauză.

Chindia nu a avut puterea să revină

Repriza secundă a fost una modestă, îngrijorător pentru tabăra târgovișteană fiind faptul că echipa lui Emil Săndoi nu a pus deloc în pericol poarta lui Pigliacelli. Andrei Ivan a ratat o ocazie mare în debutul părții a doua, atunci când l-a depășit pe Celea, însă a trimis puțin pe lângă poarta gazdelor (47). Tot Universitatea Craiova a fost mai periculoasă și în finalul meciului, însă Moldovan l-a blocat bine pe Cîmpanu (80), iar mai apoi Tudorie a șutat puternic în bara porții târgoviștene (87). S-a terminat 1-0 pentru olteni, care au făcut pasul în semifinalele Cupei României.

Caseta tehnică

Stadion: „Gloria” - Buzău. A marcat: Cîmpanu (25). Cartonaș galben: Neguț (90). Au arbitrat: Horia Mladinovici, Mircea Grigoriu și Mircea Orbuleț. Chindia: Moldovan – Căpușă, Pițian, Celea, Kocic – Iacob (35 Dulca), Dumitrașcu (73 Mitrea) – Yameogo, Atanase (35 Neguț), Diaz (67 Costea) – Berisha (46 Neicuțescu). Antrenor: Emil Săndoi. Universitatea: Pigliacelli – Vătăjelu, Papp, M. Constantin, N. Bancu – Mateiu, Screciu (41 Bic), Nistor – Cîmpanu (84 Vlădoiu), Ivan (84 Tudorie), Baiaram (71 Camara). Antrenor: Marinos Ouzounidis.