25.01.2023 00:09

File de povește prin Munții Bucegi (I)

File de povește prin Munții Bucegi (I)
Galerie foto

* Proiectul derulat sub titlul simbolic „În lumea lui Peter Pan - Țara de nicăieri”, a cuprins multe probe specifice turismului montan, dar și o drumeție interesantă

 

La începutul anului 2022, un grup de 40 de cercetași din Centrului Local „Aventura” Pitești a sosit în tabăra Căprioara, pentru organizarea unui Camp de iarnă, în zona de  întâlnire a masivelor Bucegi și Leaota. Zona frumoasă, traseele parcurse și probele susținute împreună cu voluntarii Asociației Ecologice Floare de Colț (AEFC) au impresionat pe tinerii montaniarzi astfel că, în vara aceluiași an, au revenit în Munții Bucegi, pentru a participa la proiectul „Tânărul Ranger Cercetaș”.

„Crucea albastră”

În perioada 6-8 ianuarie 2023, același nucleu de tineri cercetași, din cadrul Organizației Naționale „Cercetașii României” - Centrul Local „Aventura” Pitești a revenit la tabăra Căprioara pentru a cunoaște, alături de monitorii AEFC,  alte locuri minunate din zona sudică a Bucegilor. Proiectul derulat sub titlul simbolic „În lumea lui Peter Pan - Țara de nicăieri”, a cuprins multe probe specifice turismului montan (echipamentul individual, pericole în munți, orientare turistică și orientare sportivă cu busola, marcaje turistice etc.), dar și o drumeție interesantă pe traseul marcat cu „cruce albastră”, pornind de la Tabăra Căprioara – Tabăra Cerbul – Hidrocentrala Dobrești – valea Ialomiței (până la Podul lui Baltag) – culmea Orzei, cu coborâre la Lacul Scropoasa – Cascada „Șapte Izvoare”.

Cei 15 eroi de poveste

În cadrul drumeției, micuții montaniarzi au căutat și, desigur, au găsit, cei 15 eroi de poveste (Peter Pan, Clopoțica, căpitanul Hook, Tiger Lili, familia Darling, indienii, Băieții Pierduți și câinele Nana). Pe parcursul traseului au primit multiple informații despre obiectivele industriale din zonă (hidrocentrala Gâlma, banda rulantă care aduce calcar de la cariera Lespezi, hidrocentrala Dobrești, barajul din cheile Orzei etc.) sau despre văile și crestele care împânzesc frumoasa zonă parcursă.

 

 

C.M.