15.06.2017 00:20

Festivități de premiere a excelenței în educație

Festivități de premiere a excelenței în educație
Galerie foto

❚ Două unități educaționale dâmbovițene vor fi azi prezente în cel mai înalt for al țării pentru a primi distincțiile cucerite în activitățile derulate în cadrul proiectelor europene ❚ Școala Nr. 1 Moreni va primi titlul de Școală Europeană, iar Colegiului Economic „Ion Ghica” Târgoviște îi va fi înmânat un premiu pentru rezultatele deosebite obținute în ultimi 10 ani în domeniul proiectelor europene ❚ Totodată, în această perioadă, sunt organizate și alte festivități sub genericul „Gala excelenței”, în cadrul cărora sunt premiați elevii care au obținut premii și mențiuni la nivel județean

VIRGIL VOINESCU


Două unități de învățământ dâmbovițene, Școala Generală nr. 1 Moreni și Colegiul Economic „Ion Ghica” Târgoviște - vor fi prezente azi la Parlamentul României pentru a primi distincțiile cucerite în activitățile educaționale derulate în cadrul proiectelor europene. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Dâmbovița, prof. Valentin Stancu, Școala nr. 1 Moreni a cucerit pentru următorii trei ani titlul de Școală Europeană, iar Colegiului Economic „Ion Ghica” îi va fi înmânat un „premiu pentru rezultatele deosebite obținute în activitate în ultimi 10 ani în domeniul proiectelor europene”.

„Colegiul Economic Târgoviște este printre puținele unități de învățământ la nivel național, una dintr-un total de trei sau cinci, premiate în cadrul Galei de la Parlamentul României, care apreciază performanța în educație”, a precizat prof. Valentin Stancu.

Totodată, în această perioadă, sunt organizate și alte festivități sub genericul „Gala excelenței”, în cadrul cărora sunt premiați elevii care au obținut premii și mențiuni la nivel județean.

„Fiecare disciplină s-a organizat pentru a asigura premierea elevilor care au obținut rezultate la olimpiadele pe discipline școlare. Premiile constau în diplome și premii. În cazul unei discipline școlare cu mare vizibilitate, cum ar fi Informatica, unde există mai mulți sponsori, premiile au o valoare corespunzătoare însemnând aparatură IT, respectiv, tablete, imprimante, alături de diplome. La alte discipline, premiile sunt mai modeste sau proporționale cu numărul sponsorilor și constau în diplome și cărți. Este ceea ce se oferă la nivel județean”, a adăugat purtătorul de cuvânt al ISJ Dâmbovița.

Festivitățile pe aceste discipline școlare vor fi găzduite de Amfiteatrul Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița sau de amfiteatrele altor unități școlare, „cauza fiind suprapunerea unora dintre activitățile la nivel județean organizate pe discipline”. Ieri, în cursul dimineții și după-amiază, au avut loc festivități de premiere la nivel județean la disciplinele: Istorie - la Liceul de Arte „Bălașa Doamna” Târgoviște, la Chimie, Fizică și Geografie - în Amfiteatriul Inspectoratului Școlar Județean.